AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Aydın Sanayi Odası (AYSO) yönetimini ziyaret etti.

Aydın Sanayi Odası ‘ heyetinde yer alan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus ŞAHİN, Başkan Yardımcıları Merve Alpargun Altıntaş, Salih Fahlioğulları, Yönetim Kurulu üyesi Sinan Yılmaz ve Meclis Üyesi Gökhan Maraş AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç’ı karşıladı.

Gültekin Kılınç, 11 Ekim 2014 tarihinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleşen 1. Aydın Ekonomi Zirvesinin Aydın’daki tüm kesimler için iyi bir başlangıç olduğunu söyledi. Zirvede tarım, sektörel teşvik, enerji, lojistik, turizm, eğitim, sağlık ve ihracat konularında yapılan sunumlar da belirtilen taleplerin özellikle bölgesel kalkınmaya yönelik olması sebebi ile Bakanlığın buna daha çok önem verdiğini belirten Kılunç, “Bölgemizden, hatta Aydınlıyım diyen Sayın Bakanımız bizim için bir şanstır. Kendisi ilimiz ve bölgemiz için gerçekleştirilecek yatırım ve projelerde her zaman ilimiz ve bölge milletvekilleri ile değerlendirmeler yaparak birlik ve beraberlik içinde hareket etmektedir. Zirve de katılımcı tüm kurum ve kuruluşların birlikte hareket etmesi zirvenin başarısını arttırmıştır. Bakanımız tarafından da belirtilen ve Bakanlığımızca üstünde tekrar çalışma yapılacak teşvik konularının hep beraber takipçisi olmalıyız ” dedi.

AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin de, “İlimiz, yerel kaynaklarının özellikle tarım ve enerji potansiyelinin mutlaka ekonomiye kazandırmalıyız. Ülkemizde, Tarım ve enerjinin (jeotermal ve güneş enerjisi) iç içe geçmiş şekli ile bu kadar elverişli bir şekilde kullanılabileceği başka bir il veya bölge yok. Eğer bölgesel kalkınma ve bölgesel entegrasyonu hedeflemişsek Aydın’ın tarım ve enerjisi en verimli şekilde kullanmalıyız. Bu kullanıma hazır değerler bölge kalkınmasının ilk itici kuvvetini oluşturacaktır. Bu amaçla, yapılacak tüm teşvik ve yasal düzenlemelerin merkezine Aydın’ın Tarım ve Enerji potansiyeli koymalıyız ve bölgesel ekonomik gelişime buradan başlamalıyız. Bu konuda zaman geçirmeden özellikle tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgelerinin kurulması hususunda yatırımcının önünü açacak teşvik ve yasal düzenlemeler getirilmesi için çalışmalıyız” diyerek, ziyaretinden dolayı aydın Gültekin Kılınç’a teşekkür etti.