Aydın’ın en önemli ürünlerinden biri olan narenciyede Akdeniz sineği vurgunu yaşandı.

Çalışma çalışmalarına rağmen, zararın ciddi boyutlara ulaştığını belirten Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, sorunun çözümü için çalıştıklarını ancak, şimdiden zararın ciddi boyutlara ulaştığını belirtti.

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısında en önemli gündem maddelerinden biri de narenciyede yoğun olarak görülen ‘Akdeniz Meyve Sineği’ oldu. Bölgede Akdeniz Meyve Sineği’nin ciddi sıkıntı oluşturmaya başladığı belirtilirken, sorunun çözümü için daha etkin bir ilaçlama yöntemi oluşturulması yönünde çalışma yapılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Akdeniz meyve sineğinin, ağırlıklı olarak şeker oranı yüksek olan mandalina ve portakalda ciddi hasar oluşturduğunu belirterek “Özellikle hasadı başlayan mandalina ve hasadı yaklaşan portakallarda ciddi çeşitlere zarar var. Üreticinin bu dönemde mücadele yapması önemlidir. Bu sinek, yurt dışında karantina uygulanan bir zararlıdır ve toleransı sıfırdır. Bu nedenle sıkıntı büyümeden gerekli önlemin alınması gerekiyor. İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ve ilçe müdürlükleri konu hakkında çalışmalarda bulunduklarını, tuzaklar asarak popülasyonu takip ettiklerini belirttiler. Konunun üzerinde duruyoruz” dedi.