Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakim, savcı, avukat ve adliye personeline Muharrem ayı nedeniyle aşure dağıtıldı.

Nazilli Adliyesi önünde düzenlenen ve Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı’nın elleriyle ikramda bulunduğu etkinliğe Nazilli Kaymakam Vekili-Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan, İlçe Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, İlçe Emniyet Müdürü M.Ali Berksoy, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Baki Deniz, Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, İlçe Spor Müdürü Güven Eker, İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, kamu-kurum ve kuruluşların müdürleri ile Nazilli Adliyesi’nde görevli hakim, savcı, avukat ve adliye personeli katıldı.

Her dinin, milletin kutsal veya diğer zaman dilimlerinden farklı kabul ettiği, kendine özgü belirli gün ya da ayları olduğunu ifade eden Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı; “Yüce dinimiz İslam’da da bu tür gün, gece ve aylar vardır. Muharrem ayı, tarih boyunca insanlık için dönüm noktaları sayılabilecek önemli olayların yer aldığı bir aydır. İslam’dan önceki semavi dinlerce de değerli bir zaman dilimi olarak kabul edilmiştir. İslam tarihi açısından da önem arz eden bu ayda Hz. Peygamber (s.a.s) özellikle bu ayın “Aşûre günü” diye adlandırılan onuncu gününde oruç tutmayı tavsiye etmiştir. İslam tarihinin en üzücü olaylarından biri olan Hz. Hüseyin’in şehid edildiği, Kerbela olayı da bu ayda gerçekleşmiştir. Bütün inananlara düşen görev, tarihin iyi ve güzel yönlerini yaşadığımız dönemin şartları içinde yeniden yaşamaya gayret göstermek, yanlış ve üzücü örneklerinden ise ibret alarak, onların tekrar yaşanmaması için ne gerekiyorsa onu yapmaktır. Aşure ayı ve geleneğinin ayrılığa ve fitneye değil, tam tersine millet olarak tüm unsurlarımızla birlik ve beraberliğimize vesile olmasını temenni eder, bu mübarek ayın ilçemiz ve ülkemize hayırlar getirmesini dilerim” dedi.