Nazilli Fatih İlköğretim Okulu’nda 3 bin 500 kişiye aşure dağıtıldı.

Okul Aile Birliği tarafından organize edilen etkinliğe Belediye Başkanı Vekili Ziya Aksüt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi ile Nazilli’deki diğer okulların Müdürleri de katılarak, öğretmen ve öğrencilerle birlikte aşure yedi.

Fatih İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Yeşim Kocabay yaptığı açıklamada, geleneksel hale gelen ‘Aşure’ etkinliğini okul öğrencileri, öğretmenleri ve ailelerin birbiriyle kaynaşması için düzenlediklerini söyleyerek, “Yaklaşık 3 bin 500 kişiye aşure ikram etme imkânı bulduk. Bu güzel geleneği uzun yıllar devam ettirmek istiyoruz. Başta Okul Müdürü Faik Tekcan olmak üzere, okul aile birliği üyelerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni Eğitim Öğretim yılında okula yeni atanan Okul Müdürü Faik Tekcan “Okulumuzun bu güne kadar süregelmiş geleneklerini sürdürebilmek için bizlerde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Okul aile birliğimiz tarafından organize edilen geleneksel aşure günümüze katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Nazilli Belediye Başkan Vekili Ziya Aksüt etkinliğe davet edilmiş olmaktan dolayı Okul Müdürü ve Okul Aile Birliğine teşekkür ederek “Mümkün olduğunca tüm okulların etkinliklerine katılmaya özen gösteriyoruz. Okullarımızda da bu tür geleneklerin yaşatılması çok güzel. Böylelikle çocuklarımız bu değerleri okullarında da yaşayarak öğrenmiş oluyorlar. Ben tüm emeği geçenleri kutluyorum. Allah kabul etsin diyorum" dedi.