Aydın’ın Nazilli ilçesinde temeli atıldıktan kısa süre içinde eğitime açılan Nazilli İmam Hatip Ortaokulu yeni öğrencilerini kabul etmeye başladı.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde Yeşil Mahalle Kanal Yolu üzerinde temeli atılan ve kısa sürede tamamlanarak açılan Nazilli İmam Hatip Ortaokulu, okunan dualarla eğitim dünyasına katıldı. Ak Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi ve öğrenci velilerinin katıldığı açılışta yeni okul basına tanıtıldı. Toplam 32 derslikten oluşan okul, bölgede önemli bir ihtiyacı gidermiş olacak.

Okulun açılışında bir konuşma yapan Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, hükümet olarak eğitime büyük önem verdiklerini kaydederek amaçlarının nitelikli bir nesil yetiştirmek olduğunu belirtti. Kılınç ayrıca Nazilli İmam Hatip Ortaokulu’nun yapımı esnasında ciddi engelleme ve karalamalarla karşı karşıya kaldıklarını vurgulayarak, “Bizim amacımız aydınımıza en iyi hizmetleri getirmek. Ancak bunu yaparken muhalefetten ziyade kendi içimizden birileri hizmete engel olmaya çalışıyor. Ancak bilinmelidir ki, bu makamlar kimseye baki değil. Bugün varız yarın yokuz. Tek derdimiz arkamızdan hayır dua ile anılmak. AK Parti olarak hep ileriye baktık. Türkiye’nin nerelere geldiği ortada. Daha düne kadar başı kapalı olduğu için üniversite kapısından dönen kızlarımız özgür ve rahat bir şekilde eğitimlerini sürdürüyor. Ancak belirtmeliyim ki, dün kızlarımızın başörtüsüne uzanan ellerin, bugün malum yapıyla işbirliği içinde olmaları, milletimizin gözünden kaçmamaktadır. Hiç bir güç ve hiçbir karanlık yapılanma, Türkiye’yi AK Parti iktidarıyla başladığı 2023 ve hatta 2071 yürüyüşünden geri çeviremeyecektir” diye konuştu.

Öte yandan, Toplam 2 milyon 198 bin 340 TL’ye mal olan okulun çevre düzenlemesi ile bağlantı yollarının yapımı için önümüzdeki günlerde yoğun bir çalışma içine girileceği belirtildi.