Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, Bilim Teknoloji ve Sanayi İl Müdürü Mustafa Görgülü ile Üniversite Öğrencileri ile kurulan proje ekibi, yeni seçilen ADÜ Rektörü Cavit Bircan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde göreve başlayan Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cavit Bircan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan ve Bilim, Teknoloji ve Sanayi İl Müdürü Mustafa Görgülü, aynı zamanda Nazilli Ticaret Odası Proje Ekibini de beraberinde götürerek Bircan’a, proje ekibini tanıttılar. Kendi öğrencileri tarafından kurulan proje ekibini dinleyen, yaptıkları işleri inceleyen Rektör Bircan, öğrencilerinin kısıtlı imkanlarla yaptıkları işlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çalışmada emeği bulunan herkese teşekkür etti.

PROJE EKİBİ GENİŞLETİLECEK

Rektörlük ziyaretini, Ticaret Odası’nın ayrılmaz parçası olan ve geleceğe dönük çok büyük planın önemli bir parçası olan proje ekibiyle birlikte gerçekleştirdiklerini ifade eden Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan; “Proje ekibimiz kurulalı henüz 1 sene gibi kısa bir süre olmasına rağmen 13 adet iş planını teslim ederek kabulünü sağlamış, 2 adet Güney Ege Kalkınma Ajansı projesinin hem yazımına hem de yürütmesine eşlik ederek hiç de azımsanmayacak bir başarıya imza atmışlardır. Türkiye genelinde üniversite ve kamu iş birliği ile kurulan ve sadece girişimcilere hizmet sunan ilk ve tek proje ekibi olma özelliğini de taşıyan proje ekibimizi rektörlüğün de talepleri ve yönlendirmeleri doğrultusunda ilerletecek ve geliştireceğiz. Proje ekibimizi merkez kampusta kurulacak bir proje ekibine dahil edip, ekip üyelerini proje koçu olarak yeni öğrencilerimizle buluşturacağız. En kısa zamanda proje fabrikamızı hayata geçireceğiz. Bu konuda desteklerini esirgemeyen hocalarımıza şimdiden teşekkür ederken Rektör hocamıza da yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Bakanlığın uzun zamandır üniversite-sanayi işbirliğine büyük önem vermesine rağmen çeşitli sebeplerle bu birlikteliğin sağlanamadığını söyleyen İl Müdürü Mustafa Görgülü de; “Fakat Nazilli Ticaret Odamız büyük bir özveri ve çaba ile kendi proje ekibini kendi bünyesinde üniversite öğrencileri ile kurmayı başarmıştır. Üniversite - Sanayi işbirliğinin en önemli adımını da bu sayede atmıştır. Biz de müdürlük olarak bu sürece bu güne kadar verdiğimiz desteği bundan sonra da fazlasıyla vermeye hazırız. Bu konuda atılacak her adımda payımızın olmasını arzu ediyoruz. Konuyu rektörümüze açtık, kendileri çok olumlu yaklaştılar. Kendilerine hem yeni görevlerinde başarılar diliyor hem de Üniversite - Sanayi işbirliği için atılacak adımlara vereceği desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.