Türk Ocakları Nazilli İlçe Başkanı Ahmet Çekim, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyaretini eleştirdi.

Kırım’da yaşanan işgalin Karabağ’daki soykırımdan bir farkı olmadığını söyleyen Çekim, ziyareti olumlu olarak görenler ve İki ülke arasındaki ‘stratejik işbirliğine’ ile ‘var olan dostluk köprülerinin güçleneceğine’ dair basın yayın kuruluşlarının haberlerini üzüntüyle takip ettiklerini belirtti.

Kadim bir Türk vatanı olan Kırım’ın işgali ve işgal sonrası Rusya’nın başta Kırım Tatar Türkleri olmak üzere Kırım halkına reva gördüğü insanlık dışı muamele basın organlarında yer alan bu trajikomik yayınlarla gölgelenemeyeceğini belirten Nazilli İlçe Başkanı Ahmet Çekim; “Herkesin bilmesini isteriz ki: Rusya’nın Kırım’ı işgaliyle Ermenistan’ın Karabağ’ı işgali arasında Türk milliyetçileri açısından hiçbir fark bulunmamaktadır. İki işgal de işgal edilen toprakların Türk’ün vatanı olması gerçeğini ve mutlaka tekrar üzerinde hür Türklerin yaşayacağı yerler haline gelmesini engelleyemez. İşgal sonrası kaçırılan ve naaşları bulunan Kırımlı soydaşlarımızın kanları yerdedir. Başta milletimizin büyük kahramanlarından Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov olmak üzere Tatar liderlerin Kırım’a girişleri Rus askerleri tarafından engellenmektedir. Stalin’in 1944’de gönderdiği sürgünden bin bir güçlük içerisinde dönen kardeşlerimiz yeni bir tehcir tehlikesiyle karşı karşıyadır. Rusya’nın ve onun muhteris liderinin bilmesini isteriz ki; Türk milleti ve devletinin imkân ve kabiliyetleri 1774 yahut 1944 yılları ile mukayese edilemeyecek boyutlardadır” dedi.

‘KIRIM TÜRKLERİ YALNIZ DEĞİLDİR’

"Kırım’ın işgali sonrası dünyanın yeterli tepkiyi vermemesi bizleri üzerken, Türkiye’nin batı ambargolarına bile katılmaması bizi kahretmektedir" diyen Çekim, sözlerini şöyle tamamladı: “Ambargolar nedeniyle Rusya’nın hâsıl olan ihtiyaçlarını Türkiye’nin karşılayacağını söyleyen yetkililerin varlığı da maşeri vicdanı derinden yaralamaktadır. Kim ne yayın yaparsa yapsın, kim ne tanıtım faaliyetlerine girişirse girişsin, Büyük Türk Milleti dünün yayılmacı Sovyet Rusya’sını ve sadist Stalin’i nasıl hatırlıyorsa, bugünün işgalci Rusya’sı ve onun dünya barışını tehdit eden lideri Putin’i de öyle hatırlayacak, öyle bilecektir. Türk Ocakları olarak Rusya’ya ve Rusya’yı hırslarının rüzgârıyla insanlığın karşında konumlandıran Putin’e Kırım Türklerinin yalnız olmadığını, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun arkasında sadece Kırım Tatarlarının değil, büyük Türk Milleti’nin olduğunu tekrar etmek isteriz”