Türk Ocağı Nazilli Şubesi tarafından ‘Suriye Meselesinin Sonuçları’ konulu konferans düzenledi.

Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda İstanbul Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi ve 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Enerji ve Enerji Güvenliği Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tuğçe Sevim Varol’un konuşmacı olarak katıldığı konferansa, MHP Nazilli İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Ülkü Ocağı Başkanı Şükrü Irgat, Erzurumlular Derneği Başkanı Hüseyin Akkuş ile çok sayıda Türk Ocağı üyesi ve davetli katıldı.

Kudüs’ün dünyada üç dinin de merkez kabul ettiği kutlu bir şehir olduğunu ifade eden Nazilli Türk Ocağı Başkanı Ahmet Çekim; “Müslümanlar ve Yahudiler arasındaki olaylar buradaki gerilimi artırdı. Çıkan olaylarda 1967 den beri ilk kez Mescid-i Aksa’nın mihrabına giren İsrail askerleri caminin içini tahrip etti. Kubbet-üs sahra ve Mescidi Aksa külliyesine postallarıyla giren İsrail askerleri kapıları ve Kuran-ı Kerimleri tahrip etti. Gazze’de, Afganistan’da, Doğu Türkistan’da, Irak’ta, Suriye’de, Karabağ’da daha birçok coğrafyada Müslümanların kanı, Müslüman Türkün kanı akıyor. Milli ve dini hassasiyetlerimizi korumada birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Yapılanları kınıyoruz” dedi.

ABD’NİN MÜTTEFİKİ ERBİL

Esad’ı düşürebilmek için oluşturulan terör gruplarının, sanılanın aksine Esad’ı düşüremeyince bu kez IŞİD, Irak’a saldırarak Kürdistan Özerk Bölgesi ile Bağdat Yönetimi arasına giriş yaptığını söyleyen Yrd.Doç.Dr. Tuğçe Sevim Varol da; “Hemen akabinde ise Barzani Peşmergeleri Kerkük’e girerek, Kerkük’ü Kürdistan bölgesinin içerisine almıştır. ABD ise IŞİD’e karşı mücadele de ilk müttefikini Erbil olarak ilan etmiştir. ABD ve uluslararası koalisyonun IŞİD’i temizledikten sonra bölgeyi Esad’a geri vereceğini düşünmek saflık olacaktır. Bu bağlamda Suriye’nin kuzeyinin Erbil’e teslim edilmesi ve ardından ortaya çıkacak “Kürt Koridoru” ile Kuzey Irak enerji kaynaklarının Akdeniz’e direkt olarak çıkışı sağlanabilecektir. Türkiye’ye ise nihayetinde, elinde en az 2 milyon mülteciden başka bir şey kalmayacaktır. Kuzey Irak petrolleri ve doğalgazı Kerkük dahil artık tüm kaynaklar rahatlıkla Suriye’nin kuzeyindeki yapıda inşa edilecek boru hatlarıyla direkt olarak Akdeniz’e ulaştırılabilecektir. Erbil’in Suriye’nin kuzeyini hedeflemesi de bir sır değildir. Türkiye’nin Erbil’in karşısına da bundan sonra çıkma şansı çok düşüktür. Çünkü; hükümetin Barzani ile imzaladığı ve meclise getiremediği enerji anlaşmalarının detayları bilinmemektedir” ifadelerini kullandı.

Konferansın bitiminde Türk Ocağı kurucu üyesi Münire Işık tarafından günün anısına konuşmacı Yrd.Doç.Dr. Tuğçe Sevim Varol’a çiçek ve hediyeler verildi. Bunun yanı sıra Eğitimci-Yazar Osman Girgin de imzaladığı kitabını takdim etti.