29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91’inci yıl dönümü Nazilli’de coşkuyla kutlandı.

Eğlence bölümleri iptal edilen kutlamalar buruk bir şekilde kutlanırken, öğrencilerin Türk bayraklarıyla resmi geçiti büyük ilgi gördü. Vatandaşların ellerinde bayraklarıyla katıldığı görülen törenlere ilginin az olması ise dikkat çekti. Kaymakamlık Makamında tebrikat töreni ile başlayan 29 Ekim kutlamaları, ilçe stadında devam etti. 5 bin kişilik statta bin 500 vatandaş törenleri izlemek üzere katılım sağlarken, yaklaşık iki bin öğrenci de tören için görev aldı.

Törenlere Kaymakam Mehmet Okur, AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Baki Deniz, Daire Amirleri, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti temsilcileri, öğrenciler ve ilçe halkı katıldı. Kaymakamlık makamında tebrikat töreninin ardından İlçe Şehir Stadyumuna geçildi. Protokol halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

‘HEPİMİZİN ÇABASI VE İNANCI İLE SONSUZA KADAR YAŞAYACAK’

Günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Kaymakam Okur, “Yüce Meclisimiz bundan 91 yı1 önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesiyle Cumhuriyeti ilan etmiş, milletimizin çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması yolunda en önemli adımı atmıştır. Büyük Atatürk’ün ve O’nun yaktığı ışığın arkasından giden Türk Milletinin, tüm dünyaya örnek bir bağımsızlık mücadelesi vererek şanlı tarihinde ulaştığı en parlak, en muhteşem zirve olan Cumhuriyet, tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir. Cumhuriyet sayesinde Türkiye evrensel değerlerle buluşmuş, insanımızın utku genişlemiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız yeni bir dinamizm kazanmıştır. Türk Milleti, tarih boyunca hürriyetine düşkün olarak yaşamış ve Kurtuluş Savaşını da bu azimle kazanmış bir millettir. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür. 91. yılını kutladığımız Cumhuriyet, aziz Türk milletinin her türlü imkansızlığa rağmen örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseridir. Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan ve sınırları şehitlerimizin kanları ile çizilen bu topraklar ve üzerinde kurulu Türkiye Cumhuriyeti hepimizin çabası ve inancı ile sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından Kore Gazisi Mustafa Özbayram ile Nazilli halkından Nursel Tosun ve Adem Akkaya kendi yazdıkları şiirlerini, Nazilli Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerinden Gökçe Yurduseven ’Bugün’ ve Melis Korucu ’Akdeniz’e doğru’ adlı şiirleri okudu. Okul öğrencilerinin şiirlerini okumasının ardından ise Nazilli Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu.

Ödül töreninin ardından Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ’Sarı Zeybek’ gösterisi büyük ilgi gördü. Karma Lise Bandosu’nun eşliğinde ve tören komutanının komutu ile tüm ilçe okulları ve resmi kurumlar geçit yaptı. Bayrak ve flama ekiplerinin geçişi ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi ve Nazilli Fenerbahçe Okulu öğrencilerinin geçişleri uzun süre alkışlandı. Resmigeçit töreninin ardından program sona erdi.