Cumhuriyet Bayramı’nın 91. yıl resmi törenlerinin ardından Nazillililer Cumhuriyete bağlılık yürüyüşü düzenledi.

Resmi törenler kapsamında protokol üyeleri, bando takımları ve öğrencilerden oluşan kortej eşliğinde ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ vatandaştan büyük ilgi görürken, eline bayrağını alan Nazillililer de yürüyüşe katıldı. Evlerinin balkonlarına ve işyerlerinin önüne çıkan birçok ilçe halkı da yürüyüşe alkışlarıyla destek verdi.

İlçe Kaymakamı Mehmet Okur, AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı ve çok sayıda protokol üyesinin de katıldığı yürüyüşe AK Parti İlçe Başkanı İmran Acar, MHP İlçe Başkanı K.Engin Özcan ile sivil toplum örgütü temsilcileriyle öğrenciler ve binlerce vatandaş katıldı. Yoğun katılım nedeniyle uzun kuyruğun oluştuğu yürüyüşte öğrenciler Türk Bayrağı ve Atatürk posteri taşıdı. Şehir Stadyumu’nun önünden başlayan yürüyüş İstasyon Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na kadar devam etti. Vatandaşlar yürüyüş boyunca ellerinde Türk Bayrakları ile protokol üyeleri ve öğrencilere sevgi gösterisinde bulundular.

18 işçinin mahsur kaldığı Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden kazası nedeniyle duyduğu üzüntüyü ifade ederek konuşmasına başlayan Kaymakam Okur; “Türkiye Cumhuriyetinin saygın birer vatandaşı olarak, 7’den 70’e çocuğu, kadını, kızı, erkeği ile Cumhuriyete bağlılığımızı göstermek için yürüdük. 2023 ‘e doğru dosta düşmana birliğimizi dirliğimizi gösterip, Cumhuriyeti kuran iradeden bir kere daha güç aldığımızı göstermek için yürüdük. Nazilli olarak, Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan ve sınırları şehitlerimizin kanları ile çizilen bu topraklar ve üzerinde kurulu Türkiye Cumhuriyeti’nin hepimizin çabası ve inancı ile sonsuza kadar yaşayacağına olan inancımızı bir kez daha göstermek için yürüdük. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları, canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunmak için yürüdük” dedi.