Nazilli Belediyesi’nin, hayata geçirdiği elektronik dubalar trafiği rahatlatıyor.

Nazilli Belediyesi tarafından ilk olarak Hürriyet Caddesi ile Namık Kemal Caddesi arasında kalan Kıbrıs Caddesi giriş ve çıkışı Hidrolik dubalar ile trafiğe kapatıldı. Hidrolik dubalar ile başlatılan uygulama ile yaya ve araç trafiğini düzenlenmiş olup, kent estetiğine olumlu bir katkı sağlandı.

İlçe trafik komisyonun almış olduğu karar gereği belirli saatlerde trafiğe açılan giriş ve çıkışlardaki dubaların en önemli özelliği ise açma kapama işlemlerinin uzaktan kumandalı cihazlar ile yapılıyor olması. Uzaktan kumanda edilen elektronik dubalarla sorunlu olan bölgeye kısa süre içerisinde müdahale eden zabıta ekipleri, böylelikle hem trafiğin sıkışmasını hem de vatandaşların mağdur olmasını engelliyor. Acil durumlarda kullanılmak üzere uzaktan kumanda cihazlarını 112 Ambulans sevisi, 155 Polis İmdat, 186 AYDEM arıza ekibi ve Türk Telekom Arıza ekibi kullanabilecek.

Konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada Nazilli’de ilk defa Nazilli Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hidrolik duba uygulamasının gerek cadde trafiğine gerekse kent estetiğine büyük katkı sağladığını ifade eden belediye yetkilileri, ilerleyen zamanlarda Hidrolik duba sayısının arttırılacağını ifade ettiler. Nazilli uzun çarşıya motorize araçların girmesi yasağı uygulamasıyla Uzunçarşı esnafı ve çarşıda dolaşan vatandaşın rahata kavuşmasının ardından çok sık olarak şikayet konusu olan ve gerçek anlamda trafik açısından çok sorun yaratan Hürriyet Caddesi ile Namık Kemal caddesi arasında kalan Kıbrıs Caddesinde de soruna neşter vurduklarını ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Vatandaşın istek ve taleplerini her zaman ön planda tuttuklarını söyledi.

Çarşı esnafı ile birlikte çalışmaları takip eden Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Bu uygulamayı vatandaştan gelen şikayetleri değerlendirerek yaptık. Çarşımız gün boyu yoğunluk yaşıyor. Özellikle Engelli vatandaşlarımız, çocuk ve yaşlılarımız çarşı içerisinde aniden bir araç çıkacak korkusu olmadan yürümek hareket etmek istiyor. Dükkan önlerine park edilmiş araçlar hem görüntü kirliliği yaratıyor hem de esnafı zora sokuyor. Daha önce uyarı olarak yaptığımız uygulama sonuç vermedi. Bu nedenle tüm şikayetleri göz önüne alarak bu uygulamaya geçildi” diye konuştu.

Hürriyet Caddesi ile Namık Kemal caddesi arasında kalan Kıbrıs Caddesi giriş ve çıkışı Hidrolik dubalar ile trafiğe kapatılmış olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren esnaf ve vatandaş işyerlerinin önüne park eden araçlardan Kurtuldukları gibi çocuk, yaşlı ve engellilerin daha rahat ve korkusuzca yürüyebileceklerini vurguladı.