Aydın Talasemi Dayanışma Derneği ile Nazilli Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından aile hekimlerine yönelik ‘Talasemi farkındalığı’ paneli düzenlendi.

Nazilli Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Hakan Derici, Nazilli İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fikri Özçetin ile Nazilli, Yenipazar, Sultanhisar, Kuyucak, Buharkent, Bozdoğan ve Karacasu ilçelerinde görev yapan aile hekimleri ve aile hekimliği uzmanları kalabalık bir kadro ile toplantıya katıldı.

Marla Restourant’ta gerçekleştirilen panelde İç Hastalıkları Uzmanı ve Hematoloji Uzmanı Dr. Şükrü Yenice ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ve Çocuk Hematolojisi Uzmanı Yrd.Doç.Dr. Yusuf Ziya Aral, halk arasında Akdeniz Anemisi olarak bilinen Talasemi hastalığının halk sağlığı bakımından önemini, kalıtsal (ırsi) olarak nesilden nesile geçen hastalığın nasıl ortaya çıktığını, hastaları bekleyen zorlu hayatı, hasta çocuk doğumlarının önlenmesi için neler yapılması gerektiği ve bu konuda Aydın genelinde verilen mücadeleyi ve mücadelede sağlanan başarıyı slayt gösterimleri ile anlattılar.

AYDIN’DA BULUŞACAKLAR

Aydın Talasemi Dayanışma Derneği’nin kurucu başkanı Dr. Şükrü Yenice, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematolojisi Bilim Dalı öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Yusuf Ziya Aral, bilgilendirme paneline 27 Aralık 2014 Cumartesi günü saat 10.00’da Aydın Demi Kafede Talasemi hastaları ve hasta aileleri ile bir kahvaltı toplantısı yaparak devam edeceklerini belirtti. Yenice ve Aral, aile hekimlerini de toplantıya davet ettiler.