Didim Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, 509 km’lik Fethiye Ölüdeniz-Likya yolunda yürüyüş yapan doğa yürüyüşçülerine katılım belgesi verdi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ve Dünyanın en büyük parkurlarından olan 509 km’lik Fethiye Ölüdeniz -Likya yolunda yürüyüş gerçekleştiren Didim Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü yürüyüşçülerine katılım belgesi verildi.

Deve Kıran Caddesi üzerinde bir kafede gerçekleştirilen etkinliğe Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, Didim Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Nusret Tankal, CHP’li meclis üyeleri ile sporcular katıldı. Etkinlik öncesinde Doğa yürüyüşçüleri sembolik Ege Caddesinden etkinliğin gerçekleştirildiği kafeye kadar yürüdüler. Ardından konuşma yapan Didim Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Nusrete Tankal geçen hafta Dünyanın en büyük parkurlarından olan 509 km’lik Fethiye Ölüdeniz -Likya yolunda yürüyüş gerçekleştirdiklerini belirterek yürüyüşe 14 kişiyle katıldıklarını ve 5 parkuru tamamladıklarını söyledi. Kulüp olarak kısa zamanda büyüdüklerini ve çeşitli yerlerde yürüyüş gerçekleştirdiklerini belirten Tankal ileride kamp ve dağcılık noktasında çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Didim Kaymakamı İskender Yönden, Doğa yürüyüşlerinin sağlık açısından önemine değinerek Kutsal yol güzergahını da bu noktada daha aktif olması açısından Doğan yürüyüşçülerine görevler düştüğünü söyledi. Kaymakam Yönden, Belediye Başkanı Atabay ile en kısa sürede yürüyüşçüler arasında katılmayı planladıklarını söyledi. Konuşmaların ardından doğa yürüyüşçülerine katılım belgeleri dağıtıldı ve ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.