Kurulduğu ilk yılda altyapı kategorilerinde iyi işler yapan Ortaklar Gençlikspor, bu sezon U 14 Ligi’nde Türkiye Şampiyonluğu’na göz dikti.

Ortaklar Gençlikspor’u çalıştıran Barış Kav, “Amatör altyapılara destek verilmemesi kulüplerin isteğini azaltıyor”diyerek ASKF’ye gönderme yaptı.

U 14 kategorisi için çalışmalarını sürdürdüklerini U 15 kategorisinde ise yollarına devam ettiklerini anlatan Barış Kav, “Bu sezon birkaç yeni oyuncu daha ortaya çıkaracağımızı düşünüyoruz.U-14 liginde Türkiye Şampiyonu olacağımıza inanarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. U 15 grubumuzda üç rakibimiz ligden çekildi. Amatör altyapılara destek verilmemesi kulüplerin isteğini azaltıyor.Bizim gibi başarılı kulüpleri teşvik etmek yerine oyuncularımızı ve bizleri gölgeleyerek Türk Futboluna en büyük zararı veriyorlar.”dedi.

“Takımlarında başarılı altyapı hocalarına,oyunculara,kulüplere teşvik vermez iseniz nasıl başarı gelir”diyen Kav, “Ağzınla kuş tutuyorsun ancak değer görmüyorsun.Başarılı oyuncular gözardı ediliyor. O zaman teknik adam ve altyapılara değer veren kulüplerin yavaş yavaş lige girmemesine ve oyuncularıyla bir monotonluğa girmesine sebep oluyor. Aydın ASKF amatör futbolu desteklemek yerine tamamen işi profesyonel takımların futbol şubesi görüntüsü ortaya koyuyor. Bu da amatör spor kulüplerini aşağıya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Amatör kulüplere ziyaretler yerine altyapılara malzeme,ücret,ulaşım ve sporcu taraması yapılması gerektiğini belirten Kav sözlerini şöyle tamamladı: ”Aydınspor 1923 ve Nazillispor penceresinden dar ve kolaycı bir bakış açısıyla futbolu ele alırlarsa, bizim gibi mahalle takımlarına yenilen profesyonel altyapı takımları seyretmeye devam edeceğiz”