Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, "Büyükşehir Belediyesi hizmet binası yerinde kalmalıdır" dedi.

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, son günlerde Aydın gündemini meşgul eden belediye binası konusuna açıklık getirdi. Özakcan, "Özlem hanım yıllardır şehrin ortasında inşaat halinde duran binayı kısa bir süre içerisinde bitirerek şehrimize yakışır bir bina haline getirdi. Seçim öncesi Efeler için yeni hizmet binası projemiz olduğunu açıklamıştık. En kısa zamanda Efeler Belediyesi yeni hizmet binasını inşa edip, hizmete açmak istiyoruz" dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının, Atatürk Kent Meydanı ile bütünleştiğini ifade eden Özakcan, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu meydanla bütünleşen güzel ve modern bir bina yaptı. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından Büyükşehir Yasası ile birlikte Aydın ilimiz büyükşehir statüsü kazandı. Büyükşehir Belediyesi bu tarihten sonra devasal bir yapılanmanın içerisine girdi ve bu yapılandırmayı en iyi şekilde gerçekleştirmeye çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi tüm yeni açılan birimleri için yer arayışı içerisine girdi" diye konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR HİZMET BİNASI YERİNDE KALMALIDIR"

Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının yerinde kalması gerektiğini belirten Özakcan, "179 memur, 353 işçi, 3 belediye başkan yardımcısı, 16 müdürlük, 550 hizmet alımı ile istihdam edilen personel ile birlikte bin kişiyi bulan büyük bir aileyiz. Seçimlerden önce Efeler Belediyesi hizmet binası için Aydın’da hiçbir hazırlık yapılmadı. Şu anda vatandaşlarımıza hizmet verdiğimiz bina da harabe haldeydi. Kısa süre içerisinde restore ederek vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladık. Hizmet verdiğimiz bina yap-işlet-devret modeliyle yapılmış bir yer. 3 yıl sonra bu süre bitiyor ve o binada kiracı konumuna geleceğiz. O dönemden sonra da kira ödemek zorunda kalacağız. Efeler Belediyesi için hizmet binası yeri arayışlarımız sürüyor. Oturmuş bir yapıyı bozmak doğru bir iş olmaz. Efeler için ileriki dönemlerin de öngörüldüğü, şehrimize yakışır, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde hizmet verebileceğimiz bir hizmet binası en kısa zamanda inşa edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi hizmet binası yerinde kalmalıdır" ifadelerini kullandı.