Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile uyum içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Sümran Ünal, Cengiz Sune, Osman Derya Tıkır, birim müdürleri, CHP Efeler ilçe başkanı Bayam İnci ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Özakcan, 30 Mart 2014’de yapılan yerel seçimleriyle başkan seçilmesinden bu yana geçen 7 aylık süreyi değerlendirerek, "Halkımızın teveccühü ile göreve gelmemizin ardından bu güne 7 ay geçti. Yerelde iktidar olmak elbette her şeyin her sorunun çözüldüğü anlamına gelmiyor. Bazı kapanan ilçe belediyelerimizin borçları da Efeler Belediyesi’ne geçti. Göreve geldiğimiz gün faaliyet gösterebileceğimiz bir hizmet binamız dahi yoktu. Sıfırdan kurulan bir belediye olarak, 7 ay kadar kısa bir sürede kuruluşumuzu tamamlayarak halkımıza hizmet etmenin mutluluğu içerisindeyiz" dedi.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE ETLE TIRNAK GİBİYİZ"

Efeler Belediyesi olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi ile etle tırnak gibi ayrılmaz bir bütün olduklarını ve halka sunulan hizmetlerin aksamadan devam etmesini sağladıklarını ifade eden Özakcan, "Büyükşehir yasası ile birlikte ilçe belediyelerinin gelirleri daraldı. İller Bankası’ndan belediyelere gönderilen payın yüzde 40’ını büyükşehir belediyeleri alıyor. İlçe belediyelerinin gelirleri mutlak suretle arttırılmalı. Bunun için de yeni bir düzenlemeye ihtiyaç var. Biz Özlem hanımın başkanlığındaki büyükşehir belediyemiz ile vatandaşımıza en iyi hizmeti sunabilmek için, o senin görevin bu benim görevim demeden kentin temizlik hizmetleri dahil her alanda etle tırnak gibiyiz, birlikte çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Özakcan konuşmasının ardından basın mensuplarından gelen soruları cevaplandırarak, görev süresi içerisinde Efeler Belediyesi olarak yaptıkları hizmetleri anlattı. Toplantı sonunda basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektiren Özakcan, bu tür değerlendirme toplantılarının devam edeceğini kaydetti.