Aydın’da olumsuz hava koşulları nedeniyle sıkıntılı günler geçiren balıkçılar, pastırma yazına rağmen yaşanan bolluktan memnun kaldı.

Türkiye genelinde geçtiğimiz haftalarda etkili olan olumsuz hava koşulları ve fırtına nedeniyle denize açılamayan balıkçılar, havaların düzelmesiyle birlikte yeniden avlanmaya başladı. Etkisini sürdüren pastırma yazı nedeniyle istenilen düzeyle balık yakalayamayan balıkçılar, buna rağmen yaşanan bolluktan dolayı memnun oldu. Balık miktar ve çeşidinin artmasıyla birlikte, fırtınayla birlikte aratan balık fiyatları da normale döndü.

Olumsuz hava koşullarının ardından havaların düzelmesiyle işlerinin açıldığını belirten Aydınlı balıkçı Sezgin Sözügeçer, “Firmamıza bağlı 70 tekneyle Ege, Marmara ve Karadeniz’den en taze balıkları Aydınlı hemşerilerimizle buluşturuyoruz. Geçtiğimiz günlerde etkili olan fırtına nedeniyle denize açılamamıştık. Havalar düzelince denizden birçok çeşitte bol miktarda balık çıkmaya başladı. Ancak devam eden pastırma yazı nedeniyle geceleri çok aydınlık olduğundan balıklar yüzeye çıkmıyor ve bu da balıkçıları etkiliyor. Buna rağmen memnunuz ve fiyatlarda vatandaşın istediği düzeylere düştü. 70’e yakın balık çeşidini Aydınlılarla buluşturuyoruz” dedi.