Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu işbirliğinde yılın son deve güreşleri Efeler ilçesinde yapıldı.

Aydın’ın Efeler ilçesindeki Ilıcabaşı Mahallesi’nde bulunan AYTER alanında gerçekleşen deve güreşlerini yalaşık 20 bin kişi ücretsiz olarak izledi. Deve güreşine CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP’li vekiller Osman Aydın ve Metin Lütfin Baydar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özcakcan, CHP’li ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Aydın’da iki gündür yağmurlu olan havanın aksine bahardan kalma güneşli ve sıcak bir havada gerçekleşen güreşlerde Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden şampiyon 150 deve kıran kırana galip gelebilmek için mücadele etti.

Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Metin Çetin, "Deve güreşleri Aydın bölgesinin yörük kültürlerinin en güzel örneklerinden bir tanesi. İnsanlar eğleniyorlar, görsel olarak ta güreşler çok güzel geçiyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha iyi güreşler olacak" dedi.

Güreşlerin festival havasında gerçekleştiğini ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Bu sadece güreş değil, binlerce kişinin bir araya gelip kaynaşması, hoş sohbet etmesi, güzel bir gün geçirmesidir. Güreşlerimiz çok heyecanlı oldu. Develerimiz kıran kırana galip gelebilmek için uğraştı. Kültürümüzü yaşatmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaçan develerin renkli görüntüler oluşturduğu etkinlikte deve güreşlerinin vazgeçilmezi davul-zurna ile deve sucukları da güreş sahasında yerini aldı. Güreşleri izlemek için sabahın erken saatlerinde alana gelen güreş severler, güreşleri kamyonet ve kamyon kasalarından izledi. Galip gelen deve sahiplerine kupa verilirken, Aydınlıların büyük rağbet gösterdiği deve güreşleri akşam saatlerine kadar devam etti.