Aydın’da Ramazanpaşa Mahallesi çarşı esnafının Muharrem ayı nedeniyle gerçekleştirdiği geleneksel aşure hayrı bu yılda geniş bir katılımla yapıldı.

Aydın merkez Ramazanpaşa Mahallesi’nde faaliyet gösteren çarşı esnafı tarafından Muharrem ayı dolayısıyla yapılan geleneksel aşure hayrına Vali Erol Ayyıldız, Efeler Belediye Bşakanı Mesut Özakcan, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Selahattin Çetindoğan ve vatandaşlar katıldı. Ramazanpaşa Camisi önünde öğle namazına müteakip gerçekleştirilen aşure hayrında binlerce kişiye aşure dağıtıldı. Etkinlikte esnafı yalnız bırakmayan Vali Ayyıldız da, elline kepçeyi alarak vatandaşlara aşure imkanı yaptı.

Belediye Başkanı Mesut Özakcan, esnafların bir araya gelmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, “Aşure bizim önemli bir kültürümüz. Bu tür durumlarda Aydın halkı ve esnafı bir araya geliyor. Ramazanpaşa Çarşı esnafımızın yıllardır imece usulüyle aşure hayrı yapıyor. Aşure hayrına katılarak esnafımızın işlerinin artması için dualar ettik. Burada bulunduğum için çok mutluyum. Kültürümüze sahip çıkmakla, toplumdaki siyasi, ekonomik ve sosyal hayatın tüm sorunlarını da çözmüş olacağız. Ben bu etkinliğe katkı sağlayan tüm esnaflarımıza teşekkür ediyorum ve ‘Allah kabul etsin’ diyorum” diye konuştu.

Çarşı olarak etkinliği geleneksel hale getirdiklerini belirten esnaflardan Muharrem Horasan da, bu tür etkinliklerin aynı zamanda yardımlaşma ve kaynaşmayı da beraberinde getirdiğini belirterek, “Hz. Nuh Peygamber, tufandan kurtulduğu güne denk gelen bu günde pişirilen aşurenin, asırlardır İslam dünyasında gelenek olarak devam ediyor. İslam dinindeki bu güzel geleneklerimizi gelecek kuşaklara aktarmak ve yaşatmak amacıyla, bu etkinliği düzenledik. Bu vesile ile ülkemizin ve tüm dünyanın sıkıntılardan kurtulması en büyük temennimizdir” dedi.