Aydın’da onlarca öğrenciye eğitim, gıda ve barınma desteği veren Semerkant Vakfı, öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitimlerini sürdürebilmeleri için seferber oldu.

Vakıf gönüllüsü bayan ve erkekler öğrenciler için yıl boyunca el emeği göz nuru olarak işledikleri çeyiz malzemelerini satışa sunarken, erkekler de lokanta ve manav tezgahı kurup eğitime destek için çalışmaya başladı.

Aydın Merkez Cumhuriyet Mahallesi Valikonağı Bulvarı üzerinde yer alan Stadyum girişindeki boş alanda gerçekleştirilen kermeste beyaz eşya dışında her türlü ev ihtiyacı, çeyiz malzemesi ve manav ürünleri satışa sunuldu. Hem hesaplı olan hem de yapılan alışverişin paralarının tamamının eğitim için kullanılacak olması nedeniyle vatandaşlar kermese yoğun ilgi gösterdi.

Kermesin 8 Kasım’a kadar açık kalacağını belirten Semerkant Vakfı Aydın Şubesi Kermes sorumlusu Yalçın Güleş, “Vakıf olarak üniversitede okuyan onlarca öğrenciye gıda, eğitim ve barınma konularında destek veriyoruz. Birçok öğrencimizin ailesinin ekonomik durumu müsait olmadığı için desteğe ihtiyacı var. Sağ olsunlar Vakıf gönüllülerimiz ve hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile oldukça verimli bir kermes geçiriyoruz. Büyüklerimizin söylemiş olduğu gibi ‘Hizmet nimettir’ düsturu ile hizmet kervanına herkesi davet ediyoruz. Güzide ve İslam ahlakına uygun nesillerin yetiştirilmesi konusunda emek veren hanım kardeşlerimize, destek veren esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Bizim amacımız yarınlarımızın mimarı olacak gençlerimizin daha iyi yetişip bu ülkeye en iyi hizmeti sunmaları” diye konuştu.