Aydının Didim ilçesinde öğle saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağış dolayısıyla ilçede yollar dereleri andırdı; Altınkum Oteller Bölgesi’ndeki çok sayıda işyeri sular altında kaldı. Çamlık Mahallesi’nde ise bir evi su bastı.

Aydının Didim ilçesinde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle ev ve işyerlerini sular bastı, yağışlar günlük hayatı olumsuz etkiledi. Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren ilçede etkisini hissettiren ve zaman zaman şiddetini arttıran yağışlar nedeniyle bulvar ve caddeler adeta dereleri andırırken, yağmur suları nedeniyle bazı sokak ve yollar trafiğe kapandı. Yağışlar nedeniyle Çamlık Mahallesi’nde bodrum katında bulunan bir evi su bastı. Su basan ev belediye ekiplerince tahliye edildi. Öte yandan ise yağmur en fazla Altınkum Oteller Bölgesi’ni vurdu. Oteller bölgesinde bulunan çok sayıda iş yeri sular altında kaldı. İşyerlerinin çoğunda büyük çapta maddi hasar meydana gelirken su tahliye işlemlerine Didim Belediyesi ekiplerinin yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri, Söke ve Kuşadası’ndan da gelen ekipler tarafından yapıldı. Ayrıca Akbük Mahallesi’nden de özel vidanjör yardımı alındığı öğrenildi.

“EN FAZLA OTELLER BÖLGESİ MAĞDUR”

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay tahliye çalışmalarını bizzat yerinde inceledi. Başkan Atabay öğle saatlerinden beri ilçe genelinde etkili bir yağışın olduğunu ve ekiplerin her yere müdahale etmeye çalıştığını söyledi. Vatandaşların bir kısmının mağdur olduğunu, özellikle Oteller Bölgesi’ndeki esnafın çok etkilendiğini belirten Atabay “Bu tür bir yağışı altyapımız yeterli olmadı. Didim Belediyesi ekiplerinin yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri, Söke ve Kuşadası’ndan da gelen ekipler ile ayrıca Akbük Mahallesi’nden de özel vidanjör yardımıyla motorlar kuruldu ve tahliye işlemleri sürüyor. Şu an zararı tespit etmek zor, Oteller Bölgesi dışında çok fazla bir mağduriyet söz konusu yaşanmadı. Ekiplerimiz sabaha kadar tahliye işlemleri için çalışacak.”dedi.

Yağmur dolayısıyla işyeri su basan bir esnaf ise “İşyerimde büyük zarar var, nerden anlatsak nereden bitirsek, görüyorsunuz 5 saattir uğraşıyoruz. Ekipler görüyor. Umudumuz yetkililerin bu işe el atıp alternatif bulmaları, elimizden bir şey gelirse de yardımcı oluruz.”diye konuştu.