Söke Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan toplantısı yapıldı.

Toplantıya mazeretleri nedeniyle MHP’li meclis üyeleri Metin Sakalar, Mustafa Bakırcı ve Ahmet Polat katılamadı. Başkan Süleyman Toyran’ın toplantıya sonradan katılacak olması nedeniyle, meclis toplantının açılışını Belediye Meclisi Başkan Vekili İbrahim Muslu yaptı.

Saygı duruşunun ardından geçmiş karar özeti oy birliği ile kabul edildi. Söke Kadastro Müdürlüğü’nün 19 Kasım 2014 tarihli yazısına istinaden, Ağaçlı, Akçakonak, Argavlı, Bağarası, Çalıköy, Çalışlı, Güllübahçe, Savuca ve Sazlı Mahallelerinde “Kadastro Haritalarının Yeniden Düzenlenmesi ve Tapu Sicilinde Gerekli Düzeltmelerin Yapılmasına İlişkin” her mahalle için muhtarlar tarafından belirlenen 6’şar kişinin bilirkişi olarak görev yapması oy birliği ile kabul edildi.

Meclis gündeminde yer alan mevcut belediye personelinden bir memurun şef, bir teknisyen kadrosunun ise kimyager olarak değiştirilmesi konusu görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

Daha önce Belediye Meclisinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale ettiği; İmar planı içerisinde yapılan şuyulandırmalarda parsellerin birbiri ile olan şuyuluğunu gidermek amacıyla, belediye vatandaşa kolaylık sağlamak amacı ile büyük parselin küçük parsel ile olan şuyuluğunu gidermek için cephe ve yol derinliği sağlamak koşulu ile büyük parselden bir miktar yer ayırarak ifrazına izin verdiği, bu ifraz sonucunda yeni bir artık parsel doğduğu ve dolayısıyla yapılan bu tür uygulamalarda büyük parselden ayrılan artık parselin, aynı vatandaş adına tescil edilerek büyük parselin sorununa çözüm getirildiği, fakat ileride küçük parsel için bu konu tekrar problem olarak kalacağından, konu ile ilgili olarak tekrar problem yaşanmaması amacıyla büyük parselden ayrılan artık parsellerin Söke Belediyesi adına tescilinin sağlanması ve artık parselin vatandaşa satış işleminin belediye tarafından yapılması konusu görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından uygun görülen konu Söke Belediye Meclisi’nce oy birliği ile kabul edildi.

Akçakonak sınırları içerisinde Askeriye atış poligonunun dışında kalan tescil harici 215 dekarlık alanın, Maliye Hazinesinden ağaçlandırılacak saha ve mesire alanı olarak tahsisinin istenmesi konusu Söke Belediye Meclisi’nin gündemine geldi. Konuyla ilgili ilgili kurumlarla gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırılırken; MHP’li Söke Belediye Meclis Üyesi Fatih Bozkaya, bu alanın Söke’ye mutlaka kazandırılması gerektiğini söyledi. Belediye Meclis Üyeleri tarafından da çok sıcak karşılanan öneri ile ilgili Söke Belediyesi’nin çalışmalarını yoğunlaştırması kararı çıktı.

Söke Belediyesi sınırları içerisinde altyapısı olmayan başta Bağarası ve diğer mahallelerin kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmalarının yapılması konusunun Büyükşehir’e iletilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

Söke Belediyesi tarafından çalışmaları başlatılan Karina Dalyanı ile ilgili proje çalışmaları kapsamında GEKA’dan destek alınması ile proje hesabı açarak bu hesaptan harcama yapmaya ve proje ile ilgili benzeri tüm işlemlerde Belediyeyi temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Siviroğlu’na yetki verilmesi konusu belediye meclisince oy birliğiyle kabul edildi.

Meclise ek gündem maddesi olarak AYDEM’in başvurusu üzerine gelen yeraltı kablo çalışmalarının yapılması halinde belediyeye ödenecek tutarlar ile ilgili konu görüşülmek üzere bütçe komisyonuna havale edildi.

Ak Partili meclis üyeleri tarafından ek bir gündem maddesi sunuldu. Büyükşehir’in Söke’ye yatırımlar için ayırdığı bütçe, mahalle statüsü kazanan belde ve köylere ayrılan pay ile ilgili bilgi istendi. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran konu hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Komisyonlara havale edilen bazı konuların görülmesi için meclis açık bırakılırken; meclisin aralık ayı ikinci oturumu için önümüzdeki Çarşamba günü saat 17.00’de yeniden toplanmasına karar verildi.