Büyükşehir yasasıyla birlikte Söke’nin birer mahallesi haline gelip, 49 mahalle arasında yer alan köylerde Söke Belediyesi hizmet atağı başlattı.

Beşparmak (Latmos) dağında bulunan yerleşim noktaları Söke Belediyesi’nin hizmetleriyle tanışıyor. Şantiye ekipleri ilçe merkezinin yanı sıra mahallesi haline gelen köylere de belirlenen program dahilinde el uzatıyor.

Sofular Mahallesi’nde devam etmekte olan çalışmada Söke Belediyesi ekipleri, stabilize olan yollara parke taşı döşüyor. Sofular Mahallesi (Köyünde)’nde yaşayan vatandaşlar çalışmaları memnuniyetle karşılarken; Söke Belediyesi’ne teşekkür ediyorlar. Diğer taraftan Söke’ye bağlı Çavdar Mahallesi’nde daha önce yapılan köy meydanındaki umumi tuvaletlerin bakım ve onarım çalışmalarından sonra şimdide köy içi yollar elden geçirildi. Bundan önce hiçbir çalışma yapılmamış stabilize olan iki sokağın yolları çamurdan kurtarıldı; parke taşı döşendi. Çavdar’da bir sokak yoluna ise malzeme serildi.

“SERÇİN, AVŞAR, BURUNKÖY, GÜZELTEPE, SARIKEMER’E DE EL DEĞDİ”

Söke Belediyesi Şantiye Şefliği’nden edinilen bilgiye göre; Beşparmak’ta bulunan diğer mahalleler Serçin’de asfalt yama çalışması yapılırken, Avşar’da mezarlık yolu açılarak malzemesi serildi. Nalbantlar mahallesinde top sahasının temizliği yapıldı, yollarda parke taşı döşendi ve mevcut parke yolların parke tamiratları yapıldı. Burunköy’de mezarlık yolunun açılması çalışmasının yapılmasının ardından eski tuvalet yıkıldı. Burunköy’de de parke yol tamiratları yapıldı. Güzeltepe’de meydan açılması ile ilgili çalışmalar başlatıldı. Güzeltepe Tekke yolu iş makinalarıyla tesviyelendi.

Daha önce belde statüsünde olan Sarıkemer Mahallesi’nde ise iki yol parke taşına kavuştu ve bir yola altyapı malzemesi serildi. Ayrıca Sarıkemer mahallesinin mevcut yollarında asfalt yamalarla ile yol tamiratları yapıldı.