Büyükşehir yasasıyla birlikte tüzel kişiliği sona eren belde ve köylerin birer mahalle olmasıyla sınırları genişleyen Söke Belediyesi, sınırları içinde yer alan tarihi ve turizme dönük değerleri büyüteç altına aldı.

Tarihi değerlerin korunması, ilçenin turizm gelirlerinin arttırılması için projeler üretmek isteyen Söke Belediyesi çalışmalarını yoğunlaştırdı.

İlçe merkezinden yapımı devam eden Kemalpaşa Mahallesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nin yanında Karakaya Köyü’nde bulunan tarih öncesi kaya resimleri, Güllübahçe’de bulunan Priene antik kenti, Avşar’da bulunan Myus antik kenti, Beşparmak Dağları (Latmos), Yeşilköy’de bulunan Azap Gölü’nde de tarih ve turizmin canlandırılması anlamında projeler geliştirilecek. Karakaya’da yapılan tarih öncesi kaya resimleri şenliğini geliştirerek devam etmesini hedefleyen Söke Belediyesi, Güllübahçe Priene’de de Uluslararası boyuta taşınacak bir festivali hayata geçirmeyi planlıyor.

Konuyla ilgili çalışmalarını başlatan Söke Belediyesi ilk olarak Karakaya Köyü ve tarih öncesi kaya resimlerinin bulunduğu alanda inceleme çalışmaları yaptı. Köy Muhtarı Himmet Ali Yılmaz’ın da bulunduğu inceleme gezisinde Söke Belediyesi’nden Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Neriman Arslan, Söke Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosundan Levent Tuncer ve Cevdet Üzüm yer aldı.