KESK’e bağlı Emekli-Sen Söke Şubesi, işçi ölümleri, doğalgaz ve elektrik fiyatlarına yapılan zamları kitlesel basın açıklaması ve oturma eylemiyle protesto etti.

Eylem Cumhuriyet Meydanında yapıldı. Emekli-Sen Söke Temsilcisi Celal Gümüş yaptığı açıklamada, son dönemlerde artan işçi ölümlerine dikkat çekerek, “İş cinayetleri aralıksız sürüyor. Soma’da 301 işçi, torunlar inşaatta 10 işçi, her gün ülkenin değişik kentlerinde en az 5 işçi ve 28 Ekim 2014 tarihinde Karaman Ermenek’ten gelen facia haberi. Ülke adeta iş cinayeti tarlasına dönmüş bulunuyor” dedi.

Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına yapılan zamları da eleştiren Gümüş, “Bildiğiniz gibi hükümet, doğalgaz ve elektrik fiyatlarına 1 Ekim 2014 tarihinden geçerli olmak üzere, yüzde 9 zam yaptı. Kuşkusuz bu zam, içinde milyonlarca emeklinin de bulunduğu tüm emekçi kesimleri vuracak ve onları yoksulluğa sürükleyecektir. Zira sanayi ve hizmet sektörlerinin temel girdilerinden olan enerji ürünlerine yapılan bu zam, diğer tüketim ürünlerinin fiyatlarının peş peşe artmasına yol açmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Söke Emek Sanat Kültür Platformu bileşenleri, sendikalar ve siyasi parti temsilcilerinin destek verdiği eylem, yapılan kitlesel basın açıklamasının ardından 10 dakikalık oturma eylemi ile son buldu.