Geçtiğimiz günlerde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçoğlu’nun "Söke OSB’nin başında Kaymakam olmaz, sanayici olmalı" açıklamalarıyla gündeme gelen tartışma büyüyor.

AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer ve Söke OSB’nin yönetim kurulu üyesi olan Ak Partili Söke Belediye Meclis Üyesi Kasım Üzüm basın toplantısı düzenledi. Gürer, yaptığı açıklamada; “Ak Parti olarak bizim müdahalemiz söz konusu değil. OSB yönetimi seçim sonunda belirlendi. ‘OSB’nin yönetimin başında Kaymakam olduğu sürece ben yol yapmam’ demek, Söke’ye ihanettir. Seçildiği makama ihanettir. Hizmet herkese eşit verilir. Büyükşehir Belediye Başkanı herkesin belediye başkanıdır. Özlem hanımın yaptığı açıklama kanun tanımazlık, diktatörlük gibi bir şey. Anlam veremiyorum. Bizim içinde olmadığımız bir konu. Yapılan açıklamalar OSB’den yatırımcıyı uzak tutabilir” dedi.

“EN BÜYÜK PAY ZATEN DEVLETİN”

Söke OSB’nin pay dağılımı ile ilgili bilgi veren Söke OSB’nin yönetim kurulu üyesi olan Ak Partili Söke Belediye Meclis Üyesi Kasım Üzüm de, yüzde 40’lık payın Valilik Yatırım İzleme Komisyonu’nda olduğunu söyledi. Yüzde 34 Söke Belediyesi, yüzde 20 Ticaret Odası, yüzde 6 Aydın Sanayi Odası’nın payı olduğunu belirten Kasım Üzüm; “Yönetim Kurulu Başkanı Kaymakam, olması da gayet doğal. En büyük pay zaten devletin. Yönetim kurulu başkan yardımcısı aynı zamanda Söke Belediye Başkan Yardımcısı olan Ahmet Karakaş’tır. Siyasi çekişme bunun neresinde?” dedi.

“VALİ, ORTAKLAR OSB’DEN HESAP ALAMADIĞI İÇİN KAYMAKAMI İSTEMİŞ”

Kasım Üzüm, Söke OSB yönetimi seçimlerinde Vali Erol Ayyıldız’ın Kaymakam Mehmet Demirezer’i yönetim kurulu başkanı olarak önermesindeki neden ile ilgili Vali’nin Ortaklar OSB’den hesap alamadığını gerekçe gösterdiğini söyledi. Ortaklar OSB’den bazı hesapları alamadığı için Vali Erol Ayyıldız’ın yakındığını söyleyen Kasım Üzüm, “Vali Bey, ’Ben hesap sorabileceğim biriyle çalışmak istiyorum’ dedi. Vali Bey hesap sorabileceği kişilerin kendinden olan vali yardımcıları yada kaymakam olabileceğini söyledi. Bize sizden istirham ediyorum dedi. Vali bey asla isim vermedi. Sadece benim hesap sorabileceğim kişilerin başkanlığında yönetimi seçin dedi. Başkan yardımcısı payı yüksek olan belediyeden olsun, Ticaret Odası, MHP ve Ak Parti’den bir kişi olsun dedi” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU NE DEMİŞTİ

Geçtiğimiz Cuma günü Söke’ye gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Söke OSB ile ilgili olarak net konuşmuştu. ‘OSB’nin başında Kaymakam olmaz’ diyen Başkan Özlem Çerçioğlu; siyasi çekişmelerle Söke’nin önünün kapatıldığını söylemişti. Özlem Çerçioğlu; “Söke OSB için 7 ayda yurt dışı gezisine gitmenin dışında bir şeyin yapılmadığını belirten Çerçioğlu; “OSB’lerde sanayiciler olmalı. OSB’nin başkanı bir sanayici olmalı. Buranın sorunlarını en iyi bilen sanayicilerdir. ASTİM OSB’ye, Ortaklar OSB’ye bakın hepsinin başında sanayiciler var. Çıkın, bakın diğer illere her birinin başında sanayiciler var. Bu işin herhangi bir şekilde siyasete dökülmemesi gerekiyor. Bu işin AKP’si, CHP’si olmaz. Kazanan Söke kaybediyor. Ancak bu tavırlar açık söylüyorum, Söke kaybediyor. İşi erbabına bırakmak lazım, bu işin erbabı da sanayicilerdir. Yerel seçimlerden hemen sonra OSB’lerin başkanları seçildi. Tabi ki ortam sıcaktı o zaman. Gereksiz bir çekişme içine girildi. Söke’nin kurutuluşlarından bir tanesi bu OSB’nin ayağa kalkmasıdır. Bugün Söke’nin, Aydın’ın, Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisi istihdam, işsizlik. Söke OSB stratejik olarak çok önemli. Ben duydum arkadaşlar çok güzel yurt dışı gezilerine gitmiş. Yabancı ülkelerdeki OSB’lerde neler olduğuna bakmışlar. Sökeliler bu işte gelişme olmasını istiyorsa, gereğini yapmalıdırlar. Dönüp baksınlar 7 ayda ne yapmışlar. Bir yolu bile yapamadılar. Söke’ye yazık etmeyin, gelin OSB’nin başına bir sanayici geçirin. Tüm siyasi partilerin sanayici olan temsilcilerini de alın, ortak akılla bu OSB’yi ayağa kaldırın” demişti.