Kuşadası Belediyesi eski başkan M. Esat Altungün döneminde yapılan ve aralarında Güvercinada’nın restorasyon çalışmasının da bulunduğu üç uygulama Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve uygulamalarını özendirme yarışmasında ile ödül aldı.

Edinilen bilgiye göre, Tarihi Kentler Birliği tarafından her yıl ülke çapında düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve uygulamalarını özendirme yarışmasına yapılan başvurular arasında bu yıl 30 belediyeden 18 proje ve 32 uygulamanın katılması uygun görüldü. 2013 yılı içinde tamamlanan uygulamaların yer aldığı yarışmada, 2012 yılında Kuşadası eski Belediye Başkanı M. Esat Altungün tarafından başlatılan Kuşadası’nın simgesi Güvercinada’nın sur duvarları ve iç kale restorasyonuna yönelik çalışmalar, Kuşadası Tarihi Su Kemerleri ve Kütüphane Binası restorasyon projeleri ile Uygulama dalında ödüle layık görüldü.

- TÖRENE ALTUNGÜN DAVET EDİLMEDİ

Kuşadası Belediyesi’nin ödülü Türkiye çapındaki örnek üç uygulamayı yapan eski belediye başkanı M. Esat Altungün’ün davet edilmediği törenle Antalya’da yapılan YAPEX Fuarının üçüncü gününde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen tarafından verildi. Kuşadası Belediyesi, M. Esat Altungün tarafından 2012 yılında başlatılan ve 2013 yılında tamamlanan üç proje ile Adana, Çanakkale, İzmir ile Kocaeli gibi büyükşehir belediyeleri arasında ödül alan tek ilçe belediyesi oldu.

Bu arada, Antalya Expo Center’da gerçekleştirilen YAPEX fuarında, Tarihi Kentler Birliği üyesi olan, Kuşadası Belediyesi stant açtı. Fuarda Kuşadası Belediyesinin yanı sıra, aralarında Adana Büyükşehir, Antalya Büyükşehir, İzmir Büyükşehir, Kocaeli Büyükşehir, Bursa Büyükşehir, Gaziantep Büyükşehir Belediyelerinin de olduğu birlik üyesi birçok kent temsil edildi. Bütün projelerin yer aldığı bir serginin açıldığı fuarda Kuşadası standını Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı ve ÇEKÜL vakfı başkanı Prof. Metin Sözen, Eskişehir Belediye Başkanı Prof. Yılmaz Büyükerşen’in arlarında bulunduğu çok sayıda davetli ziyaret etti ve Kuşadası’nın projeleri hakkında bilgi aldı.