Müslüman olmak için Aydın İl Müftülüğüne müracaat eden Tayland uyruklu Vimolwan Demirtaş, Müslüman olarak Hilal adını aldı.

Aydın İl Müftülüğü’ne Müslüman olma talebiyle dilekçe veren Tayland uyruklu Vimolwan Demirtaş için şahitler huzurunda İl Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından “İhtida Merasimi” düzenlendi. Din Hizmetleri Şube Müdürü Halil İbrahim Uludağ’ın Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde İslam’ın şartları, imanın şartları ve dinimizin emir-yasakları hakkında kısa bir bilgi verildikten sonra İslamiyet’in insanlar için en son ilahi din ve insanlığın kurtuluş reçetesi olduğunu izah eden Müftü Kocaoğul, Vimolwan Demirtaş’a tercih ettiği yeni ismini sordu. Yeni isminin “Hilal” olduğunu söyleyen Vimolwan, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Müftü Kocaoğul, ayrıca Vimolwan ile tanışıp Müslüman olmasına vesile olan kocası Enes Demiratş’ı tebrik ederek, bir kişinin imanına vesile olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

İhtida merasimi Müftü Kocaoğul’un duasıyla son buldu. Müftülük tarafından yeni adı Hilal olarak düzenlen İhtida Belgesi, Vimolwan Dermirtaş’a teslim edildi. Demiratş’a Müftü Kocaoğul tarafından Kur’an-ı Kerim meali, ilmihal ve çeşitli dini kitaplar hediye edildi.