Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Aydın İl Müdürlüğü, tezkeresi yaklaşan askerleri terhis sonrasında rahatça iş bulabilmeleri konusunda bilgilendiriyor.

Aydın İŞKUR, gençlere yönelik bilinçlendirme hizmetlerine Jandarma 2. Tabur Komutanlığında devam etti. Faaliyete Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi ile iş ve meslek danışmanları İsmail Gök ve Özkan Karaayvaz katıldı. Jandarma 2. Tabur Komutanlığında gerçekleştirilen bilgilendirme programında 510 er ve erbaşa ve er terhis sonrasında rahatça iş bulabilmeleri konusunda bilgiler aktarıldı.

Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, Aydın işgücü piyasası hakkında genel bilgiler vererek, askerlik sonrası iş aramada karşılaşılabilecek sorunlardan bahsetti. Askerlerin terhis sonrası sivil hayatta iş bulma güçlüğü çekmemeleri için düzenlenen seminerde görev alan uzman personelle, er ve erbaşlara iş arama ve istihdamla ilgili kapsamlı ve güncel bilgiler verildi.

İş ve meslek danışmanları İsmail Gök ve Özkan Karaayvaz ise, yaklaşık bir saat süren seminerde CV hazırlama, İŞKUR kaydı, İŞKUR’un faaliyetleri ve İŞKUR’un sağladığı teşvikler hakkında bilgi verdi. Er ve erbaşların en çok merak ettiği konu ise kıdem tazminatı ve girişimcilik eğitimi oldu.