Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Aydın’a yaptırılacak olan 24 derslikli meslek lisesi, öğrencilerin sanayiyle iç içe eğitim almasını sağlayacak.

Aydın Ticaret Odası’nın (AYTO) TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile düzenlediği "AYTO Çağ Atlatıyor” AYTOBİL proje lanmsmanında ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’ne TOBB tarafından yaptırılacak TOBB Aydın Oda ve Borsaları - Aydın Valiliği Meslek Lisesi için protokol imzalanmıştı.

TOBB MESLEK LİSESİ SANAYİCİ İLE İÇİÇE

ASTİM Organize Sanayi Bölgesi içerisinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 23 dönüm arazi üzerine yapılacak olan 24 derslikli okul Aydın’ın nitelikli eleman ihtiyacına önemli ölçüde katkı sağlayacak.

Konu ile ilgili olarak ASTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Bşkanı Gökhan Maraş, "Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde nitelikli eleman ihtiyacının temini ve istihdamın artırılmasına önemli bir katkı sağlayacağını düşündüğümüz sanayici ile mesleki eğitim arasında doğrudan bir bağ oluşturacak Meslek Lisesinin Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisine yönelik çağrımıza olumlu cevap veren Sayın Valimize ve TOBB camiasına teşekkür ediyorum" dedi.

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU SÖZÜNÜ TUTTU

TOBB tarafından Aydın’a bir okul yaptırılacağının uzun yıllardır gündemde olduğunu ifade eden AYTO Başkanı Hakan Ülken ise "TOBB tarafından anahtar teslimi yapılıp Aydın Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilmesi projesi birkaç yıldan beri Aydın’ın gündeminde idi. Ama somut bir adım atılamamıştı. Geçtiğimiz hafta yapılan ‘AYTO Çağ Atlatıyor’ proje lansmanında okul protokolünü de imzaladık. Bizim görev süremiz içerisinde de inşallah okulumuz tamamlanıp Aydın Valiliği’ne devri yapılacak. Aydın’a kalıcı bir eser bırakmış olacağız. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu sözünü tuttu ve Aydın Oda ve Borsalarının talebini geri çevirmedi, bunun için kendisine çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.