Taşı dövize çeviren Türk doğaltaş sektörü, Çin’de doğaltaş sektörünün kalbinin attığı merkezlerden biri olan Yunfu’da düzenlenen Yunfu Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’ndan yeni ticari bağlantılarla döndü.

Çin’de inşaat sektöründe yaşanan ekonomik durgunluk nedeniyle düşük beklentilerle Yunfu Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na katılan Türk doğaltaş ihracatçıları 18-21 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen Yunfu Fuarı’nda yoğun ilgi ile karşılaştı. Her firma ortalama 50-60 arası ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Türkiye’den, Ege İhracatçı Birlikleri’nin Milli Katılım Organizasyonu ile 19, bireysel katılımlarla birlikte 57 Türk firmasının Yunfu Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na katıldığını kaydeden Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, Türkiye’den katılan 57 firmayı da ziyaret ettiğini genelde tüm firmaların fuardan olumlu izlenimlerle ve sonraki süreç için umutlu ayrıldığını kaydetti. Kaya, “2015 yılında Türkiye’nin standının 600 metrekareden 1300 metrekareye çıkarılması için temaslarımız olumlu geçti. 2015 yılının hazırlıklarına şimdiden başladık. 2015 yılında daha yüksek katılımla Yunfu’da olacağız” dedi.

Elazığ vişnesi isimli taşı Beyazsaray’da ABD Başkanı Barak Obama’nın ofisinde ve Kabe’de kullanılan Alacakaya Mermer ve Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuzhan Arslan da, Çin’de inşaat sektöründe yaşanan durgunluk nedeniyle düşük beklenti ile Yunfu Fuarı’na katıldıklarını, tahminlerinin üzerinde ilgiyle karşılaştıklarını söyledi. Arslan, “Türkiye’den katılım çok yüksekti. Yunfu Fuarı’nı Türk firmaları canlandırdı. Türk firmalarının fuara katkısı çok büyük. Bu yıl ilk kez katıldık önümüzdeki yıl da katılmayı planlıyoruz” dedi.