Aydın Ticaret Odası (AYTO ) Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Hakan Ülken, TOBB Başkanlığı nezdinde düzenlenen bir dizi toplantı ve ziyaret için Ankara ve İstanbul’da temaslarda bulundu.

AYTO Başkanı Hakan Ülken, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliği ve katılımıyla Ankara’da düzenlenen Oda ve Borsa Başkanları İstişare Toplantısına, ardından TOBB camiası olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan hayırlı olsun ziyaretine katıldı. Başkan Ülken ertesi gün TOBB Ticaret Odaları Konsey Toplantısına daha sonra da istanbul’da Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın katıldığı Business 20 Türkiye Başlangıç Toplantısına katıldı.

Başkan Ülken, Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilen toplantı ve ziyaretlere ilişkin yaptığı değerlendirmede, Oda ve Borsa Başkanları İstişare Toplantısında, iş dünyasını ilgilendiren her türlü sorunun masaya yatırıldığını, oluşturulan görüşler ile en önemli sorunlara etkin çözümler önerildiğini belirtti.

Oda ve Borsa Başkanları İstişare Toplantısının ardından TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan heyette yer alan Başkan Ülken, burada da istihdamın üzerindeki vergi yükleri, teşvik sisteminin gözden geçirilmesi ve kalkınma ajansları gibi konularda yaşanan sıkıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletildiğini söyledi.

Başkan Ülken TOBB Ticaret Odaları Konsey Toplantısı hakkında ise Toplantının Türk reel sektörü olarak 2015 yılından beklentileri değerlendirilmek üzere gerçekleştirildiğini ayrıca tahkim mekanizmasının uygulanması ve mesleki eğitimde odalar ve borsaların nasıl rol alacağının görüşüldüğünü ifade etti.

Başkan Ülken son olarak da TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile İstanbul’da Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın katılımıyla düzenlenen Business 20 Türkiye Başlangıç Toplantısına katıldı.