Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı ile Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Dr. Yüksel Yalova Sümerpark Rekreasyon Alanı içerisinde bulunan Alzheimer Hastaları ve Danışmanlık Merkezi ile Türkiye’nin ilk Model Evi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Alzheimer ve farkındalık projelerinin tanıtımını yapan ADÜ İsabeyli Yerleşkesi Sosyal Hizmetler 4. Sınıf öğrencilerinin Nazilli Belediyesi önünde açtıkları ‘Alzheimer’ın İlacı Sevgidir’ standını ziyaret eden Başsavcı İlker Yazıcı ile Belediye Başkanı Haluk Alıcık, proje öğrencileri Merve Çetin, Gülcan Demir, Yasenya Kara, Seher Apaydın, İlayda Feratlar ve Erkan Yurttaş’tan hazırladıkları proje hakkında bilgiler aldı. İlker Yazıcı, çağımızın en önemli hastalıklardan birisi olan Alzheimer’a dikkat çeken ve farkındalık yaratan öğrencileri projelerinden dolayı kutlayarak teşekkür etti. Türkiye’nin her yerinde Alzheimer hastalığına dikkat çekilmesi gerektiğini vurgulayan Başsavcı İlker Yazıcı, Nazilli Belediyesi tarafından yaklaşık 5 yıl önce hizmete sunulan Alzheimer Hastaları ve Danışmanlık Merkezinin faaliyetleri hakkında bilgisinin olduğunu ancak henüz ziyaret etme fırsatını bulamadığını söylemesi üzerine ise Başkan Alıcık’ın teklifi ile merkeze ziyaret gerçekleşti.

MERKEZLERİ ZİYARET ETTİLER

Başkan Haluk Alıcık, Başsavcı İlker Yazıcı’ya Alzheimer Hastaları ve Danışmanlık Merkezi ile Türkiye’nin ilk Model Evi’ne götürerek çalışmalar hakkında bilgilenmesini sağladı. Merkezin proje aşamasından bu güne kadar geçirdiği evreyi yaşadığı anıları ile Yazıcı’ya aktaran Başkan Alıcık Nazilli’ye 2009 yılından itibaren pek çok hizmetler yaptıklarını ancak bu güne kadar yaptıkları hizmetlerin içinde kendisine en çok haz ve manevi huzur veren projelerden biri olan Alzheimer Hastaları ve Danışmanlık Merkezinin yerinin farklı olduğunu ifade etti. Bir süre merkezdeki hastalarla ve hasta yakınları ile sohbet eden Alıcık ve Yazıcı yine Türkiye de ilk ve tek olan evde düşme ve kazaları önleyecek sistemlerle donatılmış model evi gezdi. Burada da görevlilerden bilgi alarak incelemelerde bulunan Başsavcı Yazıcı, iki projenin de kendisini çok etkilediğini ifade ederek Başkan Alıcık’a Nazilli’de böylesine önemli iki projenin altına imza atarak hayata geçirmiş olmalarından dolayı teşekkür ederek kutladı.