Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde sahibi tarafından çalıştırıldıktan sonra sokağa terk edilen bir at, açlıktan telef oldu.

Çaresiz bir şekilde İkoluklu Mahallesi’ndeki boş bir alanda çaresiz hayvan Kuşadası Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılmazken hayvanseverler atı ölüme terk ettiği gerekçesi ile atın sahibi M. İsimli şahsa tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre, sahibi tarafından yük taşımada ve çeşitli işlerde çalıştırılan bir at rahatsızlanınca sahibi tarafından sokağa terk edildi. İkioluklu Mahallesi eski Salıpazarı Mevkii’ndeki boş alanda bulunan at, günlerce aç ve susuz kalınca takati kesilip bulunduğu yere yığılıp kaldı. Atın çaresiz bir şekilde ölümü beklediğini gören çevre sakinleri ve hayvanseverler, ata yiyecek ve su verip üzerini battaniye ile örterek durumu belediye ekiplerine bildirdi. Oldukça takatsiz kaldığı için verilen yiyecekleri bile yiyemeyen hayvan yürüyebilecek durumda olmadığı için Kuşadası Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından iş makinesi yardımı ile bölgeden alınarak Kuşadası Belediyesi Hayvan Barınağı’na götürüldü. Günlerdir aç ve hasta olduğu belirlenen at, veterinerlerin müdahalesine rağmen telef oldu.

Yük taşıma ve binek hayvanı olarak kullanılan hayvanların sahiplerinin bazen çok vefasız davrandığını belirten Ege Hayvanları Koruma Derneği Başkanı İskender Avcı, bu tür durumlarda sorumsuz davranan hayvan sahiplerinin cezalandırılmasını istedi. Avcı, “Maalesef insanlarımız hayvanları iyi döneminde işlerinde kullanıp seviyor. Hayvan yaşlandığında veya iş yapamaz hale geldiğinde bu bu şekilde terk ediliyor. Bu hayvanın sahibini de tanıyoruz. Bu at ile bir süre odun taşımış. İşi bitince de hayvanı ölüme terk etmiş. Bizim yetkililerden isteğimiz bu tür durumlarda hayvanı ölüme terk edenlere caydırıcı ceza uygulanması” diye konuştu.