Diyanet İşleri Başkanlığı, 2015 yılı yarıyıl tatilinde öğretmen, öğrenci ve veliler İçin 12 günlük umre programı düzenledi.

Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, yaptığı açıklamada; “Ülkemiz genelinde öğrencilerin bilgi, görgü ve tecrübelerinin arttırılmasına ve pekiştirilmesine katkıda bulunmak, mukaddes beldelerde bulunan ve İslam tarihi açısından önem arz eden mekanların da ziyaret edilmesini sağlamak maksadıyla öğretmenlerin nezaretinde Başkanlığımızca özel umre turu planlanmıştır. Yarıyıl tatili döneminde 6 gün veya gece Mekke, 6 gün veya gece Medine’de konaklayacak şekilde 12 günlük olarak tasarlanmıştır” dedi.

Umre müracaatlarının elektronik ortamdan da yapılabileceğini kaydeden Kocaoğul, “Umreye gitmek isteyen öğretmen, öğrenci ve veliler ekonomik veya normal konaklama türüne ait banka kodu ile Türkiye Diyanet Vakfı Hac ve Umre Muhasebe Müdürlüğünce anlaşmalı bankalara açtırılan umre kurumsal tahsilat hesabına ücretini peşin olarak yatırdıktan sonra müracaatlarını kendisine en yakın il veya ilçe müftülüğüne veya elektronik ortamda http://hac.diyanet.gov.tr adresinde umre bilgi giriş programından kendileri yapabileceklerdir” diye konuştu.