Yenipazar’da bu yıl ilki düzenlenen pide festivali ‘Pide Güzeli’ seçimi ve Songül Karlı konseri ile sona erdi.

Sakin Şehir unvanı bulunan ve Mehmet Ağar’ın hapis cezasını çekmek için tercih ettiği ilçe olmasıyla adını uzun süre gündemde tutan Yenipazar’da gerçekleştirilen 1. Pide Festivali sona erdi.

Festival kapsamında ünlü pide ustaları Mehmet Sümer, Fevzi Sümer, Mehmet Hukul ve Metin Özcan’a plaketleri ilçe Belediye Başkanı Zafer Savcı tarafından takdim edildi. Festivalde ilçede aktif olarak çalışmalarını sürdüren diğer 10 pideciye de hizmetlerinden dolayı teşekkür edilerek protokol üyeleri tarafından plaketleri sunuldu.

GÜZELLER ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Festival kapsamında düzenlenen pide güzellik yarışmasının jüri üyeliklerini Gülşen Tekeoğlu, Sevilay Süzek, Malik Ercan, Banu Arabacı ve Osman Bolatoğlu yaptı. 10 güzelin yarıştığı etkinlikte jüri üyelerinden 36 puan alan Damla Küçükkaya festivalin ilk pide güzeli seçilerek Yenipazar tarihine geçti. 32 puan ile Selinay Çiti ikinci, 31 puan ile Öğünç Öner üçüncü ve 30 puan ile de Seçil Çelmeli sempati güzeli seçildi. Dereceye giren güzellere taçları takılırken, Belediye Başkanı Zafer Savcı tarafından da 4 güzele Cumhuriyet altını hediye edildi.

SONGÜL KARLI KONSERİYLE SONA ERDİ

Mehter takımı eşliğinde festivali yürüyüşüyle başlayan ve 4 gün süren 1. Yenipazar Pide Festivalinin amacına ulaştığını ifade eden Zafer Savcı; “Geleneksel hale getirmek istediğimiz pide festivalinin ilkini gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. İnşallah önümüzdeki yıllarda festivalimizi büyüterek daha geniş kitlelere ulaştırmayı düşünüyor, Yenipazar’ı bir marka şehir yapmak istiyoruz” dedi.

Festival Songül Karlı’nın sahne aldığı halk konseriyle sona erdi.