Nazilli Belediyesinin katkıları ile tadilatı ve minaresi yapılan Yukarı Dere Camisi düzenlenen tören ile yeniden ibadete açıldı.

Nazilli’ye bağlı Derebaşı Mahallesinde bakımsız ve ihtiyaçları karşılayamaz durumunda olarak rapor edilen caminin tadilatı tamamlandı. Nazilli Belediyesi tarafından tadilatı ve yeniden minaresi yapılan Yukarı Dere Camisi kılınan Cuma Namazının ardından düzenlenen törenle ibadete yeniden açıldı. Yukarı Dere Camii avlusunda düzenlenen yemekli Mevlidin ardından yapılan açılış törenine, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediyesi Meclis Üyeleri, MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, çevre Mahalle Muhtarları ve Derebaşı Mahallesi sakinleri katıldı.

Allahın evi olarak gördüğümüz camilerimiz biz Müslümanlar için ayrı bir önem ve değer taşımaktadır diyerek konuşmasına başlayan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık “Derebaşı bizim dostlarımızın ağabeylerimizin olduğu yerler sağ olsunlar. Elimizden geldiği kadar Nazilli belediyesi olarak Derebaşı Mahallemizin Yukarı Dere Camii’nin minaresi ve tadilatını tamamladık ve burada açılışına yapmak üzere toplandık. Bu gün böyle hayırlı bir açılış için bir arada olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşıyor, Derebaşı mahallesi sakinlerinin göstermiş olduğu misafirperverliklerinden dolayı da kendilerine çok teşekkür ediyorum. Biz Müslümanlar bu memleketin şehr-i emini ve hizmetkârı olarak camilerimize sahip çıkmalıyız. Bizler üzerimize düştüğü kadarı ve gücümüzün yettiğince önce köy olan şimdi mahalle statüsüne geçen bu mahallelerdeki camilerimizi kah yenileyerek, kah yeniden yapılandırarak Allaha çok şükür halkımızın hizmetine sunduk sunmaya da devam ediyoruz. İnşallah önümüzdeki dönem çok daha güzel hizmetlerle sizlerin huzurunda olacağız. Biz Nazilli Belediyesi olarak Aşağı Yakacıkta’ki camiye yaklaşık bir milyon lira, Yalınkuyu camimizin inşaatı için 450 bin lira, Bağcıllı’daki Camimize ise arsası ile birlikte yaklaşık 1 milyon lira masraf ettik. Bu camilerimiz için harcamış olduğumuz paralar helal hoş olsun, Müslüman âlemine de hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Resmi olarak yürürlüğe girmiş ve son yerel seçimlerle birlikte uygulamaya geçilmiş olan Büyükşehir Yasası ile Nazilli Belediyesi’nin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin de bazı sıkıntılar yaşadığını, yasanın Aydın’da ilk kez uygulanmaya başlanmasından dolayı bazı aksaklıkları beraberinde getirmesinden dolayı önce köy şu an mahalle statüsünde olan yerleşim birimlerinin de bu aksaklıklar ve sıkıntılardan etkilendiğini ifade eden Başkan Alıcık, “Biz Nazilli Belediyesi olarak mahallelerimizde yaşanılan bu sıkıntılar ve aksaklıkları elimizden geldiğince gidermeye çalışıyoruz. Sistemin yeni olmasından dolayı yaşanan bu aksaklıkların yerine oturması için belirli bir süreye ihtiyaç var. Bu yüzden sizlerin bizlere biraz zaman vermeniz gerekiyor. Bu sürece dair size şöyle bir örnek verebilirim. Günün birinde zengin birisiniz ve bir gece yatıyorsunuz sabah kalkıyor bakıyorsunuz ki zenginlik bitmiş ve artık çok fakirsiniz. İşte şu an bizlerin yaşadığı durum bu. Bütün beldelerin, köylerin yaşadığı durum aynı. Ben bu kanun yasalaşmadan öncede söylemiştim. Bu büyükşehir yasası sıkıntılı bir yasa demiştim. iktidarıyla, muhalefeti ile sıkıntılı bir süreç yaşanacağı belli idi. Ama bu böyle gitmez. Önümüzdeki aylarda bu sürecin düzeleceğinden eminim. Bu olacak düzelecek böyle gitmeyecek ben köylerimize hizmet ederken hiçbir zaman siyaset yapmadım ve siyaset üzerinden de hizmet etmedim. Yasadan önce köylerimize birçok yardım ve hizmetler yapmıştık ancak o dönemde Belediye gelirlerimiz bu hizmetleri yapabilecek oranda yüksek idi. O dönemde Nazilli Belediyesinin aylık 7 milyar lira girdisi var iken şimdi 2-3 milyara düştü. Biz buna rağmen hizmetlerimizi yapmak için çaba gösteriyoruz. Mahalle muhtarları olarak sizlerde bu sıkıntı ve aksaklıklardan doğal olarak etkileniyorsunuz. Mahallelerinize hizmet götürebilmek için çaba sarf ediyorsunuz. Özellikle yeni seçilen muhtarlarımız bu konuda çok daha hevesli hizmet etme telaşında heyecanında. Onların bu çaba ve heveslerini anlıyorum. Ama söylediğim gibi biraz daha zamana ihtiyacımız var. Arkadaşlarım rahat olsunlar elimizden geldiği kadar maddi imkanlar verildiği sürece biz elimizden gelen tüm hizmetlerimizi vermeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Alıcık’ın konuşmasının ardından Köy Muhtarı Günay Sarıgözlü ile davetliler Yukarı Dere Camii İmamı Mehmet Marangoz’un okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile açılış kurdelesini kestiler.