Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Theodore Isakiris, Didim Belediyen Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ı ziyaret etti.

Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Theodore Isakiris eşi Yvi Moharıtsch ile CHP İzmir Eski Milletvekili Kemal Anadol Didim Belediyesini ziyaret etti. Başkonsolos Theodore Isakiris ve beraberindekileri Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ ile CHP’li Meclis üyeleri Erdal Baylan, Hatice Gençay ve Sinan Ceyhan karşıladı.

Sıcak ortamda geçen ziyarette konuşan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Geçen hafta Kos’taydık. Davet kapsamında ziyaretlerde bulunduk. Kaymakam ve Belediye Başkanı ile Ticaret Odası Başkanıyla görüşmelerimiz oldu. Biz bu ziyaretlerde Kos ile Didim arasında Feribot seferi konulması için çalışıyoruz. İşin içerisine koyabilirsek Kos-Leros ve Didim arasında feribotları yapma fikrimiz var. Bu seferleri TUI’nin iş yaptığı Yunanlı bir firma ile yapmayı planlıyoruz. İleri bu seferler başladığında belediye şirketi ile bizde buna girebiliriz. Ama ilk etapta seferler Didim-Kos arasında olması planlanıyor” dedi.

“FERİBOT SEFERLERİYLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR MEMNUNİYET VERİCİ”

Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Theodore Isakiris ise Leros adasıyla yapılan ziyaretlerden bilgisi olduğunu, Kos adasıyla Didim arasında Feribot seferlerinin başlatılması çalışmalarını memnuniyetle karşıladığını söyledi. Başkonsolos Isakiris “Son zamanlardaki bu çalışmaları önemli; Bu seferlerle insanlar buluşacak ve kaynaşacak, ekonomik ilişkiler gelişecek. 1 Ekim’de Leros’ta Gümrük kapısı açıldı.” dedi.

Başkan Atabay konuşmasında Didim’in nüfus ve yapısıyla ilgili bilgiler verdi ve yaklaşık 2 bine yakın İngilizin yerleşik olarak ilçede yaşadığını söyledi. Konsolos Isakiris ise Leros adasının bir dönem İngilizlerin elinde olduğunu tarihi açıdan önemli bir yer olduğunu belirterek seferlere bu noktada İngilizlerin de ilgi gösterebileceği mesajını verdi. Konsolos Isakiris Leros adasında Türk turistlerin ada halkı tarafından sevildiğini ve Türk turistin yerinin ayrı olduğunu ifade etti.

Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ ise konuşmasında İki kez adalara ziyaretlerde bulunduklarını, bu ziyaretlerdeki amaçlarının hem kaynaşma hem de ekonomi üzerine kurulduğunu belirterek “Bu ziyaretlerde olumlu şeyler oluyor.” dedi.

“RODOS İLE 12 ADALAR HEYETİNİN TALEBİ İLETİLDİ”

Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Theodore Isakiris iki taraf açısından ilişkilerin gelişmesi için her zaman yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade ederek “Şubat ayında İzmir’de Türk-Yunan formu olacak. Burada başlıklar altında formla olacak. Bu noktada Didim ile ilgili konuların ele alınması için görüşmelerde bulunalım” önerisine Didim heyetinden olumlu yanıt geldi. Başkan Atabay’da Mart ayında Rodos adasında Yunan ve Türk işadamlarının katılacağı bir work shop düzenleneceğini söyledi.

Başkonsolos Theodore Isakiris ise Rodos Belediye Başkanının Ege kıyılarına ziyaret etmek istediğini kendisine ilettiğini belirterek 12 Adalar Valisinin de böyle bir talebi olduğunu ifade etmesinin ardından Başkan Atabay’ı heyetleri ağırlayabileceklerini ve görüşmelere açık olduklarını söyledi.

Ziyaretin sonunda Başkan Atabay, Yunan heyetine içerisinde hediyelerin yer aldığı çantaları takdim etti.