3. Uluslar arası Didim Zeytin Festivali kapsamında Yunanistan’ın Patnos, Kos, Leros ve Klıymnos adalarından Didim’e gelen heyet Didim Ticaret Odasında ağırlandı. İki heyet temsilcileri açıklamalarında Didim ile Yunan adaları arasındaki işbirliğinin arttırılması temennisinde bulundu.

3. Uluslar arası Didim Zeytin Festivali kapsamında Didim Ticaret Odasının davetlisi olarak Didim’e gelen Yunanistan’ın Patnos, Kos, Leros ve Klıymnos adalarından Didim’e gelen heyet Didim Ticaret Odasında ağırlandı. Ticaret Odasında gerçekleşen mini toplantıya Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Belediye için meclis üyeleri, Ticaret Odası meclis üyeleri ile Yunanlı heyet katıldı.

Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ iki ülke arasındaki ilişkilerin karşılıklı ziyaretlerle güçlendiğini belirterek karşılıklı seferlerin en kısa sürede başlamasını temenni etti ve olumlu gelişmelerin yaşanacağına inandığını söyledi.

Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay ise Didim Zeytin Festivalinin gelecek yıllarda daha iyi noktalara gelmesi ve gelişmesi için çalışacaklarını belirterek Yunanlı heyet katılımları teşekkür etti. Başkan Atabay Türkçe yaptığı konuşmasını Yunanlı heyet için de İngilizce olarak yeniden yapması Yunanlı heyetin takdirini topladı.

Yunanistan heyeti adına konuşan Kos Ticaret Odası Ekonomi Bölümü Başkanı Giallizis Stergios 12 adalar Ticaret odası adına teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlarken “Didim ile ekonomik ve ticari anlamda çalışmalar yapmak istiyoruz. Eminim bu gerçekleşecektir. Türk-Yunan ilişkilerine de katkı sağlayacaktır. Aramızda bir sinerji yaratılacağına eminim ve her iki tarafta da bu ilişkiler ilerlemeye katkı sunacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Didim Belediye Başkanı Atabay ile Didim Ticaret Odası Başkanı Üstündağ Yunanistan’dan gelen konuklara plaket ve hediyeler verirken, Yunanlı heyetindekiler de kendi adalarını tanıtan şiltleri takdim ettiler.