Zeytin ve zeytinyağı üreticisi ülkeler arasında en az zeytinyağı tüketimine sahip olan Türkiye’de zeytinyağı tüketimini arttırmak isteyen Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, "Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli" isimli proje kapsamında Anadolu’da tadım etkinliklerine devam ediyor.

Tadım etkinliklerinin üçüncüsü, 20-21 Aralık 2014 Cumartesi-Pazar günleri Diyarbakır’ın en popüler Alışveriş Merkezi olan Ceylan Karavil Park AVM’de 11:00 - 20:00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK)’nin, Uluslararası Zeytin Konseyi (UZK)’nin hibe desteği kapsamında hazırladığı "Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli" isimli projesi kapsamında, Anadolu’nun dört farklı şehrinde düzenlenmekte olan tadım etkinliklerinin ilki, 6-7 Aralık 2014 Erzurum’da Erzurum AVM’de ikincisi ise 13-14 Aralık 2014 tarihleri arasında Kayseri’de Forum Kayseri AVM’de gerçekleştirilmişti. Söz konusu iç tanıtım etkinliklerinin üçüncüsü ise 20-21 Aralık 2014 tarihleri arasında Diyarbakır’da Ceylan Karavil Park AVM’de gerçekleştirildi.

Diyarbakırlıların yoğun ilgi gösterdiği tadım etkinliği kapsamında Uluslararası Zeytin Konseyi’nce akredite edilen Aydın Ticaret Borsası Laboratuarı Tadım paneli üyeleri tarafından ZZTK standında lezzet tadımları yaptırılarak, kaliteli ve sağlıklı zeytin ve zeytinyağı ile ilgili bilgiler verildi. Söz konusu tadım etkinliğine Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat ile Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Yıldırım’da katılarak destek verdi.

İki gün süren etkinlik boyunca yüzlerce kişiye zeytinyağı tadımı yaptırılırken, tüketicilerin kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri ve kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgi edinmeleri sağlandı.

Diyarbakır’da gerçekleştirilen etkinliğin oldukça verimli geçtiğini ve olumlu tepkiler alındığını ifade eden ZZTK Başkanı Mehmet Kadri Gündeş, “Etkinliğimize Diyarbakır’ın ilçelerinden, Batman’dan, Mardin’den, ve Şanlıurfa’dan gelen tüketicilere tadım eğitimleri verildi. Etkinliğimiz sırasında tadım yapan tüketicilerle yaptığımız anketimizde katılımcıların yüzde 80’inin markalı zeytinyağı tükettiği bilgisini edindik. Bu da Komitemizin ülkemizde kişi başı 2 kilogram olan zeytinyağı tüketimini 5 kilograma çıkarma hedefinde bizi umutlandırmıştır” şeklinde konuştu.

Aralık ayı içerisinde toplam dört farklı şehirde düzenlenecek olan etkinliklerin dördüncüsü Forum Trabzon AVM’de 27-28 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.