Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli öğrencilere spor malzemesi hediye etti.

Zihinsel engelli öğrencilere yönelik eğitim veren Atatürk İş Okulu ve İlköğretim okulu öğrencilerini ziyaret eden Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, buradaki öğrencilere çeşitli spor malzemeleri armağan etti.

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili yaptığı açıklamada, “Engelli sporcular ve vatandaşlar bizim için çok önem arz etmektedir. Bakanlığımız engelliler ile ilgili projeler hazırlayıp en iyi ortamlarda spor tesislerine girip çıkmaları için, spor yapmaları için bütün imkanları sağlamakta. Buna bağlı olarak İl Müdürlüğümüz bünyesindeki tüm branş antrenörleri engellilerin spor yapmaları ve spora kazandırılmaları için hizmet içi eğitime tabi tutuldu. Bu eğitimlerden sonra başta Atletizm, Bocce, Badminton, Hentbol vb. birçok branşta engelli sporcumuz oldu. Engelli sporcularımızın evlerinden alınıp spor tesislerimize getirilip sporlarını yaptırdıktan sonra tekrar evlerine bırakmak için Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın büyük desteği ile engelli aracı alındı. Engellilere yönelik çalışmalarımız hızla sürdürülmektedir. Spor yapmak isteyen her engelli vatandaşımızın telefonla ya da bakanlığımızın yapmış olduğu engelli web sitesi ile bizlere ulaşması yeterlidir. Biz sporda tüm engelleri kaldırıyoruz. Tüm engelli sporcu ve vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, engelsiz bir yaşam diliyorum” dedi.