Çolakoğlu, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü bir kutulama değil anma günüdür aslında. 1857 tarihinde haklarını arayan emekçi kadınların grev yaptıkları sırada polisler tarafından fabrikada kilit altına alınmaları ve çıkan yangında yanarak ölmeleri insanlık tarihinin çok acı bir günü olmuştur. Bu olay ABD’nin New York eyaletinde yaşanmıştır.
Çok uzun bir aradan sonra Alman Sosyal Demokrat Partisi önderliğinde Clara Zetkin hanımefendinin önerisi ile “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” olarak anılması oy birliği ile kabul edilmiştir. (16 Aralık 1977)
Türkiye’de 1921’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlamıştı. 1980 darbesi ile 4 yıl ara verilen kutlamalar 1984 itibari ile geniş kitlelerle kutlanmaktadır.
Haksız yere katledilen, tacizle, tecavüzle hayatını kaybeden tüm kadınları rahmetle anıyoruz. Eşitlik; kadın, erkek değil insan olmanın doğasıdır diyoruz.
Bilindiği üzere 1 yılı aşkın süredir dünyayı ve hayatımızı değiştiren ağır bir pandemi süreci yaşamaktayız. Sağlıklı yaşayabilmek ve hayatta kalabilmek için sınırlamalar ve yasaklara tabi olmak durumundayız.
Dolayısıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama ve anma etkinlikleri basın ve sanal yollara taşındı.
Sağlıklı günlerde tekrar kucaklaşabilmek dileğimizle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun diyoruz.
Maske, hijyen, mesafe kurallarını bırakmayalım ve unutmayalım. Yarınlara ulaşmak bugün bu kurallara uymakla mümkün”