Müstakil Sanayi İş Adamları Derneği ( MÜSİAD ) Balıkesir Temsilciliği Başkanı Harun Ertaş 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nın ve 18. Uluslararası İş Forumu kongresinin İstanbul’da 26-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirileceğini açıkladı.

İstanbul’da her 2 yılda bir düzenlenen MÜSİAD Uluslararası Fuarı, bu yıl 15. kez İstanbul CNR Expo Center’da gerçekleştirileceğini belirten MÜSİAD Balıkesir Şube Başkanı Harun Ertaş " İş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelen, uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan, kamu yararına dernek statüsüne sahip güçlü bir Sivil Toplum Kuruluşudur. MÜSİAD, bugün itibariyle, yurt içinde 83 noktada, yurt dışında ise 63 ülkede 159 noktada faaliyet göstermektedir. MÜSİAD’ın amacı dünya ekonomisine yön veren şirketlerin bir araya geldiği küresel bir marka haline gelmektedir" dedi.

Bu yılki fuara dünyanın bir çok yanından katılım olacağını belirten Başkan Ertaş "500 yerli ve yabancı katılımcı firmayı, 102 ülkeden 7 bin seçkin işadamını, 200 bin yerli ziyaretçiyi ve bin şirketin stantlarıyla yer alacağı katılımcıyı 100 bin metrekare alana yayılmış 8 salonda bir araya getirecek. Ayrıca Bu yıl, Teknolojiye ve özellikle Bilgi Teknolojilerine verdiğimiz önemi daha da arttırarak, ‘High Tech Port’ konseptiyle, fuarımızda başlı başına bir hol ayırdık. Son 2 MÜSİAD fuarımızda, ‘Yeni Teknolojiler Sergisi’ adıyla gerçekleştirdiğimiz, teknoloji üreten proje sahipleri ile firmaları bir araya getiren bölümümüz, bu sene, Türkiye’nin teknoloji üretim devlerini ve proje sahiplerini ve yurtiçinden ve yurtdışından gelen yatırımcılar ile buluşturmak üzere, bir ‘High Tech Port Fuarı’na’ dönüştürüldü" şeklinde konuştu.

15’inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 18’inci Uluslararası İş Forumu Kongresi (International Business Forum – IBF) 26 Kasım Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağını hatırlatan Başkan Ertaş "Açılış törenini öncesinde; MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak açılış konuşması yaparken, misafir ülkelerin devlet başkanlarının selamlama konuşmalarının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salonu dolduran ziyaretçilerimize hitap edecek. Kongre boyunca İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkelerinin iş ve gerçek yaşam deneyimleriyle çok uluslu iş projeleri ve temsilci heyetleri ülke brifingleri sunumları gerçekleştirilecek; ayrıca, sektöre özel iş toplantıları ve ikili iş görüşmeleriyle katılan işadamları arasında ticaret hacmini artırmak için çeşitli toplantılar düzenlenecek" dedi.