AK Parti Balıkesir Karesi İlçesi 1.Olağan kongresi gerçekleştirildi. Tek liste halinde girilen seçimlerde AK Parti Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir güven tazeledi.

Balıkesir Şoförler odasında gerçekleştirilen AK Parti Balıkesir Karesi İlçesi 1.Olağan kongresi AK Parti çalışmalarını içerin bir sunum gösterisiyle başladı. Divana Şaban Kahveci, Ahmet Bilir, Ramiz Fidan, Asuman Zorlu, Gülben Karadağ seçildi. Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir yaptığı konuşmada "Göreve gelirken, ülkemizi her alanda kalkındıracağını, yurdumuzu daha emniyetli, daha huzurlu, daha müreffeh, daha bayındır hale getireceğini, Türkiye’nin itibarını yükselteceğini ifade etmiş ve dünya lideri olmuş AK Parti’nin kurucu genel başkanı, yeni Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşkilatlarında çalışıyor olmak bizim için onurların en yücesidir" dedi.

Taşıdıkları bu onurun kendilerine büyük bir sorumluluk yüklediğini dile getiren Aydemir "Bu onur aynı zamanda omuzlarımıza büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Bizlerde 15 Ağustos 2013 tarihinde atama ile geldiğimiz ilçe başkanlığı görevimizde yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım; kadın kolları ve gençlik kolları başkan ve yönetimleri, mahalle temsilcilerim ve karesi ilçenin tüm teşkilat mensupları ile birlikte bu onura layık olmak için çalıştık. Kongremizde siz delege kardeşlerimin teveccühü ile seçilirsek ilk hedefimiz 2015’teki genel seçimlerde karesi ilçemizde yüzde 55,69 olan oy oranımızı daha da yukarılara çıkartmak istiyoruz. Ben ve arkadaşlarım bu azim ve bilinçteyiz. Bu süreçte çocuklarımıza ve gelecek nesillere olan sorumluluklarımızdan dolayı memlekete hizmet etmek amacını en önemli ve en kalıcı hedef olarak gördüğümüzü belirtmek isterim. Bizler Balıkesir’e hizmet etme kararını verirken bu ülkeye borcumuzu nasıl ödeyebileceğimizin hesabını yaptık" şeklinde konuştu.

AK Parti Balıkesir teşkilatı olarak kongre sürecini başlattıklarını ifade eden Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı "Burada gerçekleştirdiğimiz Karesi İlçemizin 1. Olağan Kongresinin hayırlara vesile olmasını Cenabı Haktan diliyorum. Bu gün Savaştepe ve Karesi ilçelerimizde başlattığımız bu yolda hepimize büyük görevler düştüğünü ifade ederken bu sürecin teşkilatlarımız için, partimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ben inanıyorum ki AK Parti teşkilatları, AK Parti’ye gönül verenler , AK Parti içinde siyaset yapanlar bu davaya sevdalı olanlar sizlerin katkılarıyla inşallah AK Parti bu 5. olağan kongresinden de bundan önceki kongrelerde de olduğu gibi büyük bir güç kazanarak çıkacaktır" şeklinde konuştu.

AK Parti olarak 5. kongre döneminde olduklarını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur "Şu anda ilçe kongremizin manzarası Ak Parti’ye, Balıkesir’e yakışır bir kongre. Birlik ve beraberlik içerisinde, bayram ve şölen havasında bir kongre yapıyoruz. Bu da Ak Parti’nin diğer partilerden farklı olduğunun göstergesi. Ben Balıkesir Ak Parti teşkilatının kurucu il başkanıyım. Görüyorum ki 2001’deki heyecan neyse 2014’te de aynı heyecan devam ediyor. Tabi 2002, 2004, 2007, 2009, 2011, 2014 hep Ak Parti’nin zaferleriyle dolu. Her seçimden başarıyla çıkmışız. Oylarımızı arttırarak. Buna 2007’de yapılan, cumhurbaşkanını halkın seçmesi referandumu da dahil. Arkasından 2010’daki yine anayasa değişikliği nedeniyle yapılan referandum ve en son 2014 cumhurbaşkanlığı seçimi. Başarılarımız devam ediyor. Demek milletimiz bizi destekliyor. Bizler de milletimize layık olmaya çalışıyoruz. En son 2014 yerel seçimlerini yaptık. Bütün teşkilatlarımız can siperhane çalıştı ve Balıkesir’de 14 belediye başkanlığını kazandık. Büyükşehir ile beraber 15 belediye başkanlığımız var. Bu hakikatten Ak Parti teşkilatlarının başarısıdır. Onun için ben bütün teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Merkezde Altıeylül, Karesi belediyelerinin çok güzel çalışma içerisinde olduklarına vurgu yapan Başkan Uğur " Bunun neticesini de cumhurbaşkanlığı seçiminde gördük. 30 Mart’ta yüzde 46 oy alırken, cumhurbaşkanlığı seçiminde Karesi ve Altıeylül belediyemiz yüzde 56 oy aldı. Bu oylar neden arttı? Bizim merkez ilçe belediyelerimizin yapmış olduğu çalışmalar dolayısıyla arttı. Balıkesir hiç bir dönemde görmediği bir Ramazan ayı geçirdi. Balıkesirli hemşehrilerimiz bu Ramazan etkinliklerinden çok memnun oldular. Onun dışında her iki belediyemizin yapmış olduğu kültür ve sanat etkinlikleri Balıkesir halkı tarafından büyük bir beğeni ile karşılandı. Sokağa çıktığımız zaman biz bunun olumlu tepkilerini hep görüyoruz. Balıkesir Büyükşehir, bütünşehir oldu. Biz de büyükşehir olarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Yaptığımız çalışmalar; üniversite ile yaptığımız çalışmalar var. Balıkesir’i 2050 yılında; yani 35 yıl sonra 5 milyon nüfuslu bir Balıkesir’i planlamak istiyoruz. Hedefimizde 5 milyon nüfuslu bir Balıkesir var. 5 milyon nüfuslu bir Balıkesir’in sanayi bölgeleri, üniversiteleri, yeşil alanları, otoparkları, trafiği, kavşağı hepsini sağlıklı bir şekilde planlamak istiyoruz. 5 milyonluk bir Balıkesir’de en az 3 üniversite olacak. Merkezde, Bandırma’da ve Körfez’de bir üniversite olacak ve en az 150-200 bin arasında öğrenciye eğitim veren üniversitelerimiz olacak. Biz bunun planlamasını yapıyoruz. Büyük düşünüyoruz, büyük Balıkesir’i hayal ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından yönetim kurulu faaliyet raporu, gelir gider hesap raporları okundu. AK Parti Balıkesir Karesi İlçesi 1.Olağan kongresinde mevcut Başkan Kemal Aydemir’in listesi güven tazeledi. Aydemir’in yönetim kurulu Ahmet Sakbaş, Altuğ Ekinil, Asuman Zorlu, Aysel Hacıyeva, Erkan Atik, Fatih Çakır, Hakan Efe, Hakan Sünettçi, Hakan Arda, Haluk Çelik, Hasan Mensur Sözener,Hatice Ebru Erayman, İbrahim Candan, İbrahim Bal, İlhan Gülenç, İsmail Usta, Kadir Bülte, Mehmet Kander, Merve Karabıyık, Muhammed Emre Çetinbakış, Muharrem Savaş, Mustafa Işık, Mürvet Sayıt, Nihat Canbay, Salih Çetin, Semih Kırmızıoğlu, Sezai Doğan, Süleyman Tosunve Şehri Güner’den oluşuyor.