Balıkesir’in Ayvalık İlçesinde Büyükşehir yasasıyla beldeyken mahalleye dönüştürülen 15 bin nüfusa sahip Altınova’da, vatandaşların 2 aydan bu yana Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (BASKİ) olan su borçlarını beldedeki tahsilat sistemleri çalışmadığı için ödeyemediği kaydedildi.

Mahallede, belediyeyken oluşturulan Akıllı Kart Sistemlerine de abone olanların yükledikleri 30 liralık su bedelinin ise borç olarak yazıldığı savunuldu. BASKİ yetkilileri farklı bir abone bedeli tahsilat sistemine geçmeleri nedeniyle söz konusu sorunun ortaya çıktığını belirtiyor.

Altınova’da yaşayanların bir kısmının ise su faturalarını yaklaşık 23 kilometre uzaklıktaki ilçe merkezine gelerek BASKİ veznesine ödedikleri bildiriliyor.

Yeni sistemden kaynaklana sorunun giderilmesi için BASKİ yetkililerinin çabalarının sürdüğü öğrenildi. Altınovalı vatandaşların ise endişeli oldukları ifade ediliyor. Kullandıkları su faturalarını ödeyemedikleri için borçları kabaran vatandaşların gecikmeli ödenecek olan su faturalarına herhangi bir faiz yüklenmesinden kaygılı olduğu gözleniyor. Vatandaşların bu kaygılarının yersiz olduğunu belirten BASKİ yetkilileri ise sistemden kaynaklanan bu sorun nedeniyle Altınovalı vatandaşlardan herhangi bir faiz almayacakları açıkladı. Öte yandan Altınova Belediyesi’ nin kapatılmadan önce defalarca su borçları nedeniyle gerçekleştirilen borç yapılandırmalarına rağmen mahalle halkının su borçlarını ödemekte istekli olmadıkları belirtilirken, BASKİ yetkililerinin ise su borcu olanların borç yapılandırmalarını BASKİ bürolarında yapılması konusunda uyarıda bulundu.