Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Satıl, Necatibey Eğitim Fakültesi Anaokulu öğrencileri ile Bengi Projesi kapsamında bir araya geldi. Satıl, öğrencilere karıncılar hakkında ders verdi.

Bengi Projesi kapsamında düzenlenen "Büyüklerimizden Masallar" etkinliğinde öğrenciler ile bir araya gelen Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Satıl, miniklere karıncalar hakkında ders verdi. Satıl, minik öğrencilerin seviyelerine uygun olarak karıncalar aleminden ilginç bilgiler paylaştı. Bir karınca yuvasında kraliçe, asker, işçi, çiftçi, sütçü, çoban, bahçıvan, mantarcı ve mühendis karıncaların olduğunu büyük bir ilgi ve şaşkınlıkla dinleyen minik öğrenciler Profesör Satıl’ı soru yağmuruna tuttular. Etkinlik öğrenci ve öğretmenlerle çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Etkinlik sonunda hatıra defterini de imzalayan Prof. Dr. Fatih Satıl, “Bu etkinliğin gelecek nesiller üzerinde, fevkalade olumlu izler ve etkiler bırakacağına inanıyorum. Bu projede emeği geçenlere ve okul müdürü Fatma Altınsoy’a teşekkür ederim" dedi.