Ayvalık Belediyesi’ nin katkılarıyla Yüzelli Evler Mahallesi, 29 Mayıs Caddesinde Pehlivanoğlu ve Kipa yolu üzerindeki alana kurulan Uluslararası Avrasya Sirki, 20-21 Aralık Cumartesi ve Pazar günü saat; 12.00’de, 13.30’da, 15.00’de, 16.30’da, 18.00’de ve 19.30’da ısıtmalı sirk çadırında gösterilerini 6 seans olarak Ayvalık halkına sunacak.

Sirk yetkilisi Servet Yalçın; “Ayvalık, sirk sanatları ile ilk kez 2000’ li yıllarda, yabancı sirklerin gelmesi ile tanışmıştır. Ancak sirk sanatları bu topraklarda yüzlerce hatta yıldır Cambazhane kültürü ile yaşatılmaktaydı. Osmanlı İmparatorluğu döneminde, özellikle bayramlarda ve şenliklerde cambazlar, hokkabazlar, madrabazlar, ateşbazlar, yılanbazlar halkı eğlendirir ve nefes kesen gösteriler sunarlardı. Sirk sanatları bilinenin aksine en önemli kültürel miraslarımızdan biridir. Biz sirk sanatlarına her zaman gerekli önemi veren Ayvalık halkına ve sirkimizin ilçeye gelmesine sağladığı katkılarından dolayı Ayvalık Belediye Başkanımız Sayın Rahmi Gençer’ e teşekkür ediyoruz”.dedi.

Bu otantik gösteriyi ailece, çocukları ile birlikte paylaşmak isteyen tüm sanatseverleri Yüzelli Evler Mahallesi, 29 Mayıs Caddesine kurulan ısıtmalı sirk çadırındaki gösterilerine beklediklerini belirten Servet Yalçın, eski zamanlarda olduğu gibi, şehri sirkle şenlendirmek istediklerini söyledi.

Yalçın, sirkin biletlerinin sirk girişinden temin edinile bilineceğini de bildirdi.