Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Adalet ve Kalkınma Partisi kongresinde Hakan Kayaalp güven tazeledi.

AK Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı’nın İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapılan genel kuruluna AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ile çok sayıda partili ve davetli katıldı. Kongrede konuşan İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, bugüne kadar partiye hizmet eden ve davalarına gönül vererek partinin tüm kademelerinde görev alanlara şükranlarını sundu.

Türk tarihinin değerlerinden habersiz olanların, şanlı geçmişinden nefret edenlerin, kendini bu milletin hizmetkarı değil, hakimi olarak gördüklerini ifade eden Hakan Kayaalp, “Bizler bu millete hakim olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Halkından, köylüsünde, çiftçisinden utanan, onları azarlayan, onlara karşı kendisini her zaman üstün görenler oldu. ‘Köylü milletin efendisidir’ sözünü sadece kitaplara yazdırıp, halkına yukarıdan bakanlar oldu. Bunlar ülkemizin kutlu geleceğine set çekenlerdi. Daha müreffeh, daha aydın, daha özgür bir Türkiye ideline engel oldular. Çok şükür ki cumhuriyeti, demokrasiyi millete hizmetkar olmak için sahiplenenler var. Halkına hakim olmayı yönetmek sananlar anlamazlar elbette duble yolları. Halkına hükmetmeye kalkanlar anlamazlar hızlı treni, hastaneleri, ücretsiz verilen ders kitaplarını, ödenen milyar dolarlık borçları ve kasası dolu bir Merkez Bankasını anlamazlar halkına hizmetkar olmayanlar. Atak helikopterini, tankları, uzun menzilli füzeleri, kendi gemilerini üreten tershaneleri. Anlamazlar Marmaray’ı, 3. köprüyü; havaalanlarını anlamazlar. 2023-2053 ve 2071 hedefini anlamazlar. Bimer’i, Sabim’i, 150 milyar dolara ulaşan ihracatı anlamazlar. Görülüyor ki, bu şuur ve başarı içerde ve dışarıda büyük rahatsızlık veriyor. O sebeple bu ülkenin gücünden endişe edenler rahat durmayacaklar. Kah Gezi olayları, kah paralel örgütlenme, kah 6-8 Ekim’de yaşananlar ve barış sürecini dinamitleme gayretleri gösteriyor ki, daha çok çalışmalıyız. Onlar durmayacaklar, biz hiç durmayacağız” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Ali Aydınlıoğlu da, kurulduğu günden bugüne halkın Ak Parti’ye büyük teveccüh gösterdiğini ifade ederek, iktidarın dev yatırımlarla Türkiye’yi şaha kaldırdığının altını çizdi.

İl Başkanı Mahmut Poyrazlı ise, 30 Kasım’da il başkanlığına veda edeceğini söyledi. 230 delegenin oy kullandığı seçimlerde Hakan Kayaalp’in başkanlığındaki tek liste oylandı. Kayaalp yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Yönetim kuruluna Mehmet Anıl Okyar, Şener Bağkazan, Fatih Kolçak, Kadir Temizel, Hikmet Şimşek, Serkan Çobanoğlu, Ahmet Jale, Ali Gür, Burhan Özlemiş, İbrahim Çetin, İnce Ahmet Sakallı, Abbas Aktaş, M. Beşir Eminoğlu, Hüseyin Gün, Levent Koç, Hüseyin Şahsi, Özgür Mete, Kenan Uçar, Hayrettin Trampacı, Mehmet Ertürk, Nergiz Kalan, Fatma Bulu, Nur Sefa Avcı ve Güler Çapraz Buyruk getirildi.