Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yeni bir dernek kuruldu. İlçenin gelişmesi için projeler üreterek mevcut sosyo-kültürel, doğal ve tarihi özellikleri korumayı hedefleyen oluşum, dernek haline dönüştürülerek, ilk toplantısını yaptı.

İlçede yaşayan simaların bir araya gelerek kurduğu Ayvalık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Derneği faaliyete başladı. Kısa adı Ayvalık AR-GE olan derneğin kuruluş maksadının açıklandığı toplantı Cunda-Labris Otel’de yapıldı. Derneğin başına Yüksek Mimar Mühendis Elçin Kılıç, başkan yardımcılığına Avukat Tuba Aysun, genel sekreterliğe Hülya Eriştirenoğlu, saymanlığa Elif Günaydın Kaynak, yönetim kurulu üyeliklerine ise Ayşe Aynur Sokol, Çağrı İçten ve Özlem Yılmaz’ın getirildiği öğrenildi.

Aralarında yazarlar Seda Kaya Güler ve Can Aksın’ın yanı sıra Ayvalık’ın eski Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp’in de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Dernek Başkanı Elçin Kılıç, maksatlarının Ayvalık’ı korumak ve kalkındırmak olduğunun altını çizdi. Başta Ayvalık olmak üzere bütün Ege Bölgesi için geçmişin izleriyle günümüzün potansiyelini birleştirip, geleceğin kurgusuna katkı sağlayan, güvenilir ve itibarlı bir sivil toplum örgütü olmayı hedeflediklerini söyleyen Kılıç, “Günümüzde elle tutulmayan varlıklar arasında en değerlisi bilgidir. Bizler bilimsel veri toplama teknikleriyle edinilmiş gerçek bilgiyi her şeyin önünde tutacak ve bu bilgiyi toplumumuzun her kesimiyle paylaşarak hareket edeceğiz. Bu süreçte başta yönetim birimleri olmak üzere iş dünyası da dahil toplumun bütün kesimleriyle her seviyede iş birliği ve diresek teması içerisinde olacağız. Bu oluşumun başta Ayvalık olmak üzere yakın bir gelecekte bütün Ege Bölgesi için faydalı olmasını diliyorum” dedi.