Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından çeşitli noktalara konulan kitap kumbaralarında toplanan kitaplar köy okullarındaki minik öğrencilere dağıtıldı.

Toplanan kitaplar, 10 Kasım dolayısıyla Gençlik Meclisi üyeleri tarafından Çamoba, Akçapınar, Bağyüzü ve Çakmak mahallelerindeki okullarda eğitim gören öğrencilere dağıtıldı. Minik öğrencilerin gözlerindeki mutluluk dikkatlerden kaçmazken, lise seviyesindeki kitaplar ise 4 kırsal mahallenin gençlerine dağıtılmak üzere okul müdürlerine teslim edildi.

Gençlik Meclisi Başkanı Lütfü Kotan, başlattıkları kitap toplama kampanyasına ilçe halkının ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bir kitap bir Hayat dedik, kumbaralarımızdan 800 adet hayat çıktı. Bu yüzden kampanyamıza destek olan başta ÇYDD ve ADD şubeleriyle, herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Bizleri destekleyen Kaymakamımız Namık Kemal Nazlı ile Belediye Başkanımız Rahmi Gençer ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Etkan Bilen, okul müdürlerimizle, kampanyamıza can-ı gönülden katkı veren herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.